Re: NBA...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: NBA...

Post autor: Jarzinho » 18 gru 2011, 11:48

Rubio zadebiutował w Minnesocie. Był to oczywiście tylko mecz pre-season, jednak od razu pokazał to o czym mówili wszyscy przy przystąpieniu Katalończyka do Draftu. Chłopak ma naprawdę przegląd pola niesamowity, a ja jestem pewien, że będzie gościł w TOP10 zagrań. Po prostu ma to coś co przykuwa wzrok. To nie są asysty, które uchodzą uwadze. Podobno popracował trochę nad rzutem i mam nadzieję, że tak jest i będzie te kilka oczek w sezonie regularnym zaliczał. Oczywiście w Minnesocie ma kto zdobywać punkty- Love, Wes Johnson, Beasley czy Derrick Williams, więc z tego rozliczany nie będzie.
Jednak ja widząc jego treningi z parterami i sporą część dzisiejszego występu jestem spokojny o jego przyszłość w NBA. Gdyby tylko nie przeszkadzał mu klimat w Minnesocie.
Timberwolves to ekipa skazywana na porażkę, sam zresztą kilka postów wyżej pisałem, że pick, który trafił do Hornets powinien się liczyć w loterii o pierwszy numer draftu 2012, ale oczywiście coś może zatrybić. Talentu od jakiegoś czasu tam nie brakuje, ostatnio jest tego sporo. Teraz jeszcze dołączył Rubio, Derrick Williams czy wolny agent - JJ Barea. Nie wiem na co stać tą drużynę, Adelman to świetny coach, po zawodnikach widać, że mają chęci do lepszych wynikach. Wystarczy popatrzeć na Beasleya czy Kevina Love. Love zrzucił sporo kilogramów, poprawił muskulaturę i chyba jeszcze mocniej popracował nad rzutem z dystansu. Po nim i po sylwetce Kendricka Perkinsa widać, że kilku pracowało podczas lockoutu dość mocno.
Wracając do Leśnych Wilków liczę, że dla nich nastają lepsze czasy, może nie w tym sezonie, ale już od przyszłego po prostu coś musi tam się ruszyć do przodu. Mają trenera mają budujący się trzon, zawodników na ławce, z których można zrobić dobrych zawodników- Barea, Randolph, Ellington, Pekovic. Najważniejsze zadanie przed GM, bo co robili generalni menadżerowie z tym klubem to była parodia w ostatnich sezonach.

Wróć do „Inne sporty”