Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 18 gru 2011, 19:28

Jestem dumny z tego zespołu. Zagrali świetnie, dawali z siebie wszystko, chociaż czasem nie wychodziło. Szczerze mówiąc, bałem się pogromu trochę po pierwszej połowie. Ale obrona dawała radę, chociaż czasem indywidualne zagrania Songa np. były dość denne. Ale ogólnie wyglądało to dobrze. Jeśli chodzi o okazję, to fakt, Hart wybronił kilka naprawdę świetnych okazji, czasem było minimalnie obok słupka, a czasem po prostu gdzieś tam blisko. Ale po obu stronach, więc tak naprawdę nie mamy co narzekać, bo my zarówno mogliśmy 5 wbić jak i 5 dostać.

FT Stats Man City v Arsenal
Shots 15-14
On target 6-6
Passing Accuracy 77%-81%
Fouls 14-11
Duels Won 53%-47%
Possession 47%-53%

Teraz czas na AV w środę, którzy ostatnio w kiepskiej formie. Wydaje mi się, że jakieś zmiany zobaczymy - może zagra Rosicky np. Jedna zmiana jaka jest pewna to Frimpong lub Coquelin zamiast Songa, który dzisiaj otrzymał 5. żółtą kartkę i będzie pauzować. Ciekawe, co z Djourou, bo jeśli jest kontuzjowany a Gibbs nie będzie gotowy, to Miquel zacznie swój pierwszy mecz w PL.

Mam też nadzieję, że na ławce zobaczymy Chamberlaina i Parka, a nie Arszawina i Chamakha.

Wróć do „Anglia”