Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 19 gru 2011, 21:33

Giaccherini zapierniczał aż miło. Dużo dynamiki wnosił, ładnie włączał się do ataku. Pod tym względem mecz nienaganny. Szkoda tylko, że ta jego ruchliwość, ilość akcji indywidualnych czy pracowitość nie przełożyły się choćby na jednego gola. Wtedy by można z czystym sumieniem o jego występie pisać w samych superlatywach. Swoją drogą gdy brakowało Marchisio trzecim środkowym pomocnikiem był Pepe, gdy zabrakło Vidala znów Conte postawił nie na środkowego pomocnika (Pazienzę), a na skrzydłowego by ten grał w środku. To chyba dobrze pokazuje jakich cech Conte głównie szuka w środku pomocy. Ruchliwości, wyjść do przodu, techniki, gry kombinacyjnej, pracowitości. Jeśli więcej ma do zaoferowania w tej materii Giaccherini czy Pepe od Pazienzy to grają oni i wygląda to nieźle, choć najlepiej by było mieć jakiegoś środkowego pomocnika, który spełnia te kryteria i tu plotki o Freddim Guarinie bardzo mnie interesują, bo by pasował idealnie.

Odnośnie Quagliarelli to odetchnąłem z ulgą po tym występie. Coraz lepszy jest Fabio :D. Inna sprawa, że do tej pory Conte wystawiał go jedynie na środku ataku. Nie przypominam sobie choćby krótkiej zmiany gdzie Quaglia by był ustawiony na skrzydle ataku. Jeśli Conte widzi go wyłącznie na środku to mamy tam ciekawą rywalizację między porównywalnymi poziomem zawodnikami o zupełnie innym stylu. Jeśli nie to w meczu z Udine czekam na trio Quaglia-Matri-Pepe. Choć nijak takiej trójki nie jestem pewien. Conte tak jak mówił przed sezonem wystawia tych, którzy zasługują na treningach i potem taki Esti, Quagliarella czy Giaccherini jak już w końcu zagrają od pierwszej to grają dobrze. To raz, a dwa to chciałem przypomnieć, że dużą część spotkania z Napoli Conte ustawiał zespół w schemacie 3-5-2 gdzie po lewej grał Esti, ewidentnie mający na celu zasuwać wszędzie tam gdzie Maggio. Czy tym razem będzie zasuwał po lewej stronie np. Pepe nie mam pojęcia, ale zbliżony scenariusz do tego z Napoli jest możliwy, bo na Bastę też trzeba uważać.

A no i co myślicie o powrocie Caceresa? Ja to bym go przygarnął bo na rezerwowego się nadaje (też dlatego, że to podobny walczak co Lichtsteiner), ale łącznie 10 mln to zdecydowanie za dużo. Za takie pieniądze przecież przyszedł Szwajcar.

Wróć do „Włochy”