Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 20 gru 2011, 21:55

Daaaamian pisze:Problem w tym, że nie mają żadnych dowodów. Inaczej jest w sprawie Terry'ego, którego rasistowskie zachowanie w stosunku do Ferdinanda uchwyciła kamera. Jak nie dostanie przynajmniej tyle samo, to będą niezłe jaja.
Nie no chyba nie ukarano go ot tak. Chyba nie wierzysz w jakieś teorie spiskowe typu bo Evra jest z United. :roll:
Duch pisze:Tu nie chodzi o samą karę, ale o pewien schemat głupoty jaka przejawia się w działaniach FA. Piłkarz przeklnie do kamery - ban. Rzuci faka do kibiców - ban. Kopnie kogoś i uderzy w głowę - luzik. Złamie komuś nogę - odpoczniesz 2-3 spotkania.
Nie no ok, masz w tym trochę racji, jednak ciężej udowodnić, że ktoś komuś przylutował specjalnie, bądź złamał nogę z premedytacją, niż ukarać kogoś za rasizm, jeśli masz na to świadków.
Duch pisze:Co do faka na CC. Jeśli kibice jadą cię cały mecz, to ok. Jak im odpowiesz takim gestem jak Suarez, to jesteś be i trzeba cię ukarać.
Trzeba. Zauważ, że na całym świecie jest zasada, iż sportowiec w dużym stopniu jest autorytetem dla młodzieży, dzieci. Takie zachowanie nie przystoi. Pamiętasz jak Fowler dostał karę za pozorowanie wciągania amfy?
MVB pisze:Za głupotę trzeba płacić Damianie. Tak jak symulowanie jest zaprzeczeniem idei rywalizacji sportowej i powinno być karane (jest bardzo rzadko, tym lepiej dla Suareza), tak obrażanie piłkarzy za kolor skóry również jest skurwysyństwem (i mówię to ja forumowy "faszysta").
Ja już kiedyś tutaj napisałem - czy nazywasz sie Suarez, Ronaldo, Messi, Soldado, czy też Kaka, to nie ma znaczenia. Chamskie i żenujące symulki dla mnie powinny być karane tak samo jak czerwone kartki. Dostajesz bana, jak nie potrafisz rywalizować w duchu idei fair play.
MVB pisze:Ja Ci wybaczam, bo idą święta poza tym rozumiem że jako fan LFC bronisz swojego zawodnika, chociaż nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. I jeszcze jedna sprawa:
Wg mnie taka postawa świadczy tylko źle o broniącym. Taka sprawa powinna ukazać czy jesteś obiektywny czy nie, czy potrafisz rozdzielić pewne idee i fakty. Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.

Wróć do „Anglia”