Nie no chyba nie ukarano go ot tak. Chyba nie wierzysz w jakieś teorie spiskowe typu bo Evra jest z United.Daaaamian pisze:Problem w tym, że nie mają żadnych dowodów. Inaczej jest w sprawie Terry'ego, którego rasistowskie zachowanie w stosunku do Ferdinanda uchwyciła kamera. Jak nie dostanie przynajmniej tyle samo, to będą niezłe jaja.
Nie no ok, masz w tym trochę racji, jednak ciężej udowodnić, że ktoś komuś przylutował specjalnie, bądź złamał nogę z premedytacją, niż ukarać kogoś za rasizm, jeśli masz na to świadków.Duch pisze:Tu nie chodzi o samą karę, ale o pewien schemat głupoty jaka przejawia się w działaniach FA. Piłkarz przeklnie do kamery - ban. Rzuci faka do kibiców - ban. Kopnie kogoś i uderzy w głowę - luzik. Złamie komuś nogę - odpoczniesz 2-3 spotkania.
Trzeba. Zauważ, że na całym świecie jest zasada, iż sportowiec w dużym stopniu jest autorytetem dla młodzieży, dzieci. Takie zachowanie nie przystoi. Pamiętasz jak Fowler dostał karę za pozorowanie wciągania amfy?Duch pisze:Co do faka na CC. Jeśli kibice jadą cię cały mecz, to ok. Jak im odpowiesz takim gestem jak Suarez, to jesteś be i trzeba cię ukarać.
Ja już kiedyś tutaj napisałem - czy nazywasz sie Suarez, Ronaldo, Messi, Soldado, czy też Kaka, to nie ma znaczenia. Chamskie i żenujące symulki dla mnie powinny być karane tak samo jak czerwone kartki. Dostajesz bana, jak nie potrafisz rywalizować w duchu idei fair play.MVB pisze:Za głupotę trzeba płacić Damianie. Tak jak symulowanie jest zaprzeczeniem idei rywalizacji sportowej i powinno być karane (jest bardzo rzadko, tym lepiej dla Suareza), tak obrażanie piłkarzy za kolor skóry również jest skurwysyństwem (i mówię to ja forumowy "faszysta").
Wg mnie taka postawa świadczy tylko źle o broniącym. Taka sprawa powinna ukazać czy jesteś obiektywny czy nie, czy potrafisz rozdzielić pewne idee i fakty. Niestety jeśli Damian twierdzisz, że to jakiś spisek i LS nie zasłużył na karę, to sorry ale wg mnie musisz jeszcze dojrzeć do pewnych spraw.MVB pisze:Ja Ci wybaczam, bo idą święta poza tym rozumiem że jako fan LFC bronisz swojego zawodnika, chociaż nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. I jeszcze jedna sprawa: