Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 21 gru 2011, 21:36

Zastanawia mnie, co z Miquelem. Też liczyłem na jego występ. Lepiej mi się wydaje by grał na lewej obronie, niż teraz gra Francuz na prawej. Pewnie kontuzja.
Tak czy inaczej, zaczęło się kiepsko, ale piękna akcja Walcotta po której został sfaulowany i prowadzimy po karnym 1-0. Frimpong jednak widać, że daleko mu do Songa w tej chwili - ale pamiętajmy, Song rozegrał w Arsenlu 153 mecze w wyjściowym składzie, a Frimpong 9 :P Frimpong ma 19 lat. Moim zdaniem to on powinien pójść na wypożyczenie, bo brakuje mu doświadczenia, a tego bardzo potrzebuje. Coquelin dzisiaj kiepsko, ale gra na nie swojej pozycji, więc można mu to wybaczyć. On moim zdaniem jest bardziej gotowy na rezerwowego DM-a na drugą część sezonu.

Mam nadzieję, że uda się w miarę szybko strzelić druga bramkę, bo tak w sumie to ostatnie 15-20 minut niewiele się działo. Może uda się wbić na 2-0 i jakiś spokój wprowadzić. 3-0 byłoby idealne, wtedy jakoś w okolicach 70. minuty możnaby Chamberlaina wprowadzić, Benayouna czy Rosicky'ego.

Aha - prawie bym zapomniał. Rekord Henry'ego bramek ligowych w roku kalendarzowym wyrównany. Jeszcze 2 i wyrównany będzie rekord Anglii - Shearer 36.

Wróć do „Anglia”