Ja wiem, że to ironia, ale i tak małe wyjaśnienie odnośnie tego zdjęcia - nie wkleiłem go, by stanowiło w pewnym sensie argument na korzyść Suareza. Nic z tych rzeczy. Jednak branie przez Suareza udziału w kampaniach na rzecz walki z rasizmem może być argumentem na jego korzyść i dobitnie pokazuje, że żaden z niego rasista. Dzisiaj kibice Wigan gwiżdżą na niego od początku spotkania, co jest absurdem.metol pisze:No, powyższe zdjęcie jednoznacznie daje nam odpowiedź czy pan Suarez mógł stosować rasistowskie inwektywy przeciwko panu Evrze. Myślimy: "No przecież nie mógł! W końcu ma focie z małym murzyniątkiem." Argument zdaje się nie do odparcia. No, ale. Właśnie, ale. Z drugiej strony kiedyś też udowodniłem że oskarżony, przynajmniej podświadomie, jest rasistą.
metol pisze:A tak na poważnie to muszę przyznać, że nie sympatyzuje z klubem Liverpool FC i panem Suarezem, mimo to jednak sądzę, że ośmiomeczowe zawieszenie to kara zdecydowanie za wysoka.
Całkowicie się z tym zgadzam. Martin Taylor za brutalne złamanie nogi Eduardo pauzował 3 mecze, a Suarez za "negrito" ma pauzować osiem? Paranoja.metol pisze:8 banów za wyzwiska to zdecydowanie za dużo. I nie chodzi o to, że jestem rasistą, bo nie jestem, ale kara jest nieproporcjonalna. Tak surowo powinno się karać wyjątkowo brutalne i głupie faule, albo co już chyba kilkakrotnie było proponowane w tym temacie - wyjątkowo niesportowe symulacje, które często mają znacznie bardziej dalekoidące konsekwencje niż obelga 'negrito' (cokolwiek to znaczy i jakikolwiek ma sens).
Fajne te koszulki z Luisem.