Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 24 gru 2011, 0:40

Nowy nabytek Czerwonych Diabłów może z bliska obserwować umiejętności Carricka, ponieważ z konieczności występuje on na środku pomocy. Po głębszych analizach Jones zaznacza, że jego współpartner posiada szósty zmysł.

- On jest wspaniały. Zbyt mała ilość ludzi zdaje sobie sprawę z tego, jak ważny jest dla drużyny. To świetny piłkarz i dobry kolega, Jednak ludzie często go nie doceniają - powiedział Jones dla ManUtd.com.

- Wielu ludzi nie zauważa jak jest dla nas ważny, ale kiedy gra się z nim w jednej drużynie, nie można nie być pod wrażeniem. Wydaje mi się, że posiada szósty zmysł. Wie jak się ustawić i zna kierunek lotu piłki. To jest fantastyczne.

- Zawsze potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie, aby odebrać piłkę i przerwać akcję rywala. Świetnie także drybluje i dokładnie podaje. Jednak najbardziej mi się podobają jego bramki - a strzelać umie, co pokazał w meczu z QPR.
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... sty-zmysl/

O to! O to! O to! Zawsze mówiłem, że Carrick jest świetny, nie dawno niektórzy chcieli go wymieniać na Lucasa, z całym szacunkiem dla Brazylijczyka. To jeden z najbardziej niedocenianych graczy nie tylko United, ale i w Anglii. Zresztą wystarczyło poczytać co mówią o nim maestra środka pola jak Scholes, Iniesta, Xavi, Alonso. Ale tak to już jest z DM, Makelele też nie był przez wiele lat doceniany, dopiero jak go Real pogonił, pokazał jak ważna to pozycja w futbolu. Oby Michael był jak najdłużej w takiej formie jak teraz, bo po prostu uwielbiam patrzeć na jego grę w takiej dyspozycjii aż chciałoby się z kimś takim grać, facet nie dośc, że wyczyści za Ciebie środek pola, to jeszcze Ci zagra do nogi gałę.

Wróć do „Anglia”