Co do Pastore to zgoda, ale Hamsik wydaje mi się, że potrafi grać głębiej. Może nie ma ogromnych umiejętności w destrukcji, ale też nie musi być koniecznie podwieszony pod napastnika. Ale od razu się przyznaje, że nie oglądam zbyt często Napoli, więc nie mówię tego ze 100% pewnością. Jednak gdy widziałem go te kilka razy, to brał się za rozgrywanie z głębi pola. Nie stawiam w tym momencie tezy, że jest potrzebny/pasowałby do United, bo to już zupełnie inna bajka. Wiadomo, że ideałem byłby Modric i takie myśli przychodzą mi zawsze jak patrzę na jego grę.Morrow pisze:Akurat Pastore czy Hamsik nigdy nie wydawał mi się sensowną ani realną opcją, oni zwyczajnie nie pasują do naszej taktyki, jak już kogoś szukaliśmy to kreatywnego box-to-boxa.
Co do Jonesa jako CM, to nie do końca jestem przekonany, czy to idealna pozycja dla niego, bo jak dla mnie nie wykazał jeszcze odpowiednich umiejętności w rozgrywaniu piłki. Tutaj traci względem choćby Cleverley'a, nie mówiąc już rzecz jasna o Carricku. Oczywiście ma ten ciąg na bramkę i odnajduje się w akcjach ofensywnych, ale nie da tak dużo przy wolniejszym kreowaniu ataku pozycyjnego, a przecież to właśnie tak gramy w większości spotkań. Jak dla mnie Jones mógłby spełniać rolę DM, ale takiego, którego partner w środku często asekuruje, gdy ten pociągnie z akcją ofensywną. Czyli faktycznie bardziej Essiena niż Obi Mikela, jak już jesteśmy przy tych porównaniach.
P.S. Witam po dłuższej przerwie od forum