Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Cris7 » 24 gru 2011, 14:31

Morrow pisze:Akurat Pastore czy Hamsik nigdy nie wydawał mi się sensowną ani realną opcją, oni zwyczajnie nie pasują do naszej taktyki, jak już kogoś szukaliśmy to kreatywnego box-to-boxa.
Co do Pastore to zgoda, ale Hamsik wydaje mi się, że potrafi grać głębiej. Może nie ma ogromnych umiejętności w destrukcji, ale też nie musi być koniecznie podwieszony pod napastnika. Ale od razu się przyznaje, że nie oglądam zbyt często Napoli, więc nie mówię tego ze 100% pewnością. Jednak gdy widziałem go te kilka razy, to brał się za rozgrywanie z głębi pola. Nie stawiam w tym momencie tezy, że jest potrzebny/pasowałby do United, bo to już zupełnie inna bajka. Wiadomo, że ideałem byłby Modric i takie myśli przychodzą mi zawsze jak patrzę na jego grę.

Co do Jonesa jako CM, to nie do końca jestem przekonany, czy to idealna pozycja dla niego, bo jak dla mnie nie wykazał jeszcze odpowiednich umiejętności w rozgrywaniu piłki. Tutaj traci względem choćby Cleverley'a, nie mówiąc już rzecz jasna o Carricku. Oczywiście ma ten ciąg na bramkę i odnajduje się w akcjach ofensywnych, ale nie da tak dużo przy wolniejszym kreowaniu ataku pozycyjnego, a przecież to właśnie tak gramy w większości spotkań. Jak dla mnie Jones mógłby spełniać rolę DM, ale takiego, którego partner w środku często asekuruje, gdy ten pociągnie z akcją ofensywną. Czyli faktycznie bardziej Essiena niż Obi Mikela, jak już jesteśmy przy tych porównaniach.

P.S. Witam po dłuższej przerwie od forum :wink:

Wróć do „Anglia”