Wiem, sam już o tym pisałem jakiś czas temu. Po prostu szukam możliwych powodów dla tego transferu.Tyle tylko, że Conte widzi Fabio jako środkowego napastnika, ani razu chyba nie dał mu zagrać na boku. Nawet z ławki jak wchodził to zawsze za Matriego na środek.
Druga opcja jaką wymyśliłem to ustawienie 3-5-2. Jeśli Conte by chciał częściej grać w tym ustawieniu to potrzebuje pewniejszego zawodnika na lewej pomocy niż Estigarribia. Dla mnie najlepszym wyborem by był Pepe. A wtedy dodatkowa opcja na środku ataku mogła by być potrzebna bo tam zarówno Esti, Elia jak i Giaccherini o miejsce na środku ataku w tym schemacie nie rywalizują.
No, ale jakoś ciężko mi uwierzyć by JUVE grał na stałe w schemacie 3-5-2.
tak. Ponoć jego cena to 12 mln €. Milos do dobry zawodnik, ale za cholerę nie potrafi dostosować się do innej roli niż skrzydłowy kontrujący szybkimi atakami, a to go skreśla. Zresztą on pasuje lepiej do ligi angielskiej niż włoskiej. W Serie A zawodnik, o tak zauważalnych brakach taktycznych nie ma racji bytu (po prostu każdy rywal wie jak go wyeliminować), w Anglii kilku równie mało wszechstronnych skrzydłowych gra i nie ma problemów.Krasic jest na wylocie w zimie?