Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 27 gru 2011, 12:42

Tyle tylko, że Conte widzi Fabio jako środkowego napastnika, ani razu chyba nie dał mu zagrać na boku. Nawet z ławki jak wchodził to zawsze za Matriego na środek.
Wiem, sam już o tym pisałem jakiś czas temu. Po prostu szukam możliwych powodów dla tego transferu.

Druga opcja jaką wymyśliłem to ustawienie 3-5-2. Jeśli Conte by chciał częściej grać w tym ustawieniu to potrzebuje pewniejszego zawodnika na lewej pomocy niż Estigarribia. Dla mnie najlepszym wyborem by był Pepe. A wtedy dodatkowa opcja na środku ataku mogła by być potrzebna bo tam zarówno Esti, Elia jak i Giaccherini o miejsce na środku ataku w tym schemacie nie rywalizują.

No, ale jakoś ciężko mi uwierzyć by JUVE grał na stałe w schemacie 3-5-2.

Krasic jest na wylocie w zimie?
tak. Ponoć jego cena to 12 mln €. Milos do dobry zawodnik, ale za cholerę nie potrafi dostosować się do innej roli niż skrzydłowy kontrujący szybkimi atakami, a to go skreśla. Zresztą on pasuje lepiej do ligi angielskiej niż włoskiej. W Serie A zawodnik, o tak zauważalnych brakach taktycznych nie ma racji bytu (po prostu każdy rywal wie jak go wyeliminować), w Anglii kilku równie mało wszechstronnych skrzydłowych gra i nie ma problemów.

Wróć do „Włochy”