1. Najpierw to- czyli najgorsze:
http://www.atleticopoland.com/news/Ofic ... villi-2195
2. Wracajac do sytuacji obecnej: Cholo m. in. powiedzial cos takiego: "Chcemy znów dać fanom nadzieję, że możemy być jednymi z najlepszych. Będziemy do tego dążyli, opierając się na ważniejszych graczach takich jak Arda Turan, Diego, Pizzi, Koke, Radamel Falcao, aby zobaczyć jak oni poradzą sobie grając razem"
Patrzac na zawodnikow, ktorych wymienil, wygladaloby na to, ze dalej bedziemy stawiac na Diego, Falcao, Turana. Ciekawe, co w takim wypadku z Adrianem? Zostal wymieniony Pizzi- czyzby to on mial zajac miejsce Reyesa na skrzydle?Wprawdzie nie gral az tyle u Manzano, zeby mozna bylo go naprawde konstruktywnie ocenic, ale za te 15 baniek, ktore chce Braga to ja bym go jednak nie wykupowala. Wprawdzie termin do 31 grudnia minal, ale ciagle to my mamy opcje pierwokupu. Wyglada wiec na to, ze Pizzi zostanie u nas na wypozyczeniu co najmniej do kocna sezonu.
Wracajac do gry na skrzydlach, to byc moze Salvio zajmie miejsce Reyesa, ale prawde mowiac bede rozczarowana, jesli po odejsciu tak klasowego zawodnika jak Reyes nikogo na te pozycje nie kupimy. Lubie Salvio, ale czy on lub ktokolwiek z obecnego skladu bedzie w stanie zastapic Reyesa?Jeszcze odczujemy jego brak
Wyglada tez na to, ze Simeone chce postawic na Koke- jesli to mlody Hiszpan i Gabi beda rzadzic w srodku pola, to moze wreszcie bedziemy wygladac przynajmniej jako tako na tej pozycji (cudow sie rzecz jasna nie spodziewam).
3. http://www.atleticopoland.com/news/Juan ... sowej-2192
Ze slow Juanfrana mozna wnioskowac, ze Simeone (podobnie jak GM) sprawdza go na pozycji prawego obroncy. Z jednej strony ok, bo raczej nigdy mnie nie przekona jako prawoskrzydlowy. Ale mam nadzieje, ze to nie znaczy, ze Atleti odpuszcza szukanie zmiennika dla Silvio... Nie wiadomo, co z Portugalczykiem, o operacji pachwiny, o ktorej sie tyle mowilo na razie ucichlo. Nie mam pojecia, jak na ten moment wyglada dostepnosc Silvio. Perea dopiero co byl kontuzjowany, poza tym wszyscy wiedza, jak wyglada jego gra na prawej... Nie wiem, ale moim zdaniem nowy prawy obronca potrzebny od zaraz!