Re: Haxball

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Haxball

Post autor: petru » 06 sty 2012, 13:35

Myślę, że gdybyśmy zrezygnowali z terminarza i trzymali się tylko czasu na pierwszą rundę i rundę rewanżową, to mogłoby wypalić. Ostatnio robił się bałagan, bo były tygodnie, gdy drużyny nie mogły się zebrać i terminarz siłą rzeczy się sam rozleciał. Jeśli dać np. miesiąc lub dwa na jedną rundę i dowolność w wybieraniu przeciwników, to ten problem mógłby zniknąć. Nie wierzę, że wszystko poszłoby gładko, gdybyśmy znowu wyznaczyli konkretne dni na rozgrywki i konkretnych rywali - terminarz znowu musiałby się rozjechać, a wiemy czym to się kończy. Poza tym patrząc na liczbę osób, które aktualnie grywają, też wydaje mi się, że będzie mało zespołów i będzie łatwiej. Luźna gra, luźna formuła rozgrywek. Jedyna kwestia, to trzymanie nerwów na wodzy, ale skoro na forum nie będzie petra, to mam nadzieję, że reszta potrafi nad sobą zapanować, skoro to jest tylko gra :).
A co do grania na luzie, to te siedem spotkań w rundzie nie stoi na przeszkodzie. A teraz siedzimy w pokoju po 10 osób i niektórzy nie przez długi nie mogą się dopchać do gry, części się pewnie nie podoba poziom, stąd ten pomysł. Trzy miesiące temu konieczny był otwarty pokój, bo brakowało kul do grania, teraz wróciło zainteresowanie, więc powinna wrócić też liga, choćby na próbę.
Osób, które mogłyby zagrać jest ponad 15, więc moglibyśmy porządnie pograć. Nowe zespoły, nowe wyzwania i przede wszystkim bez ciśnień :D.

Wróć do „Gry Forumowe”