Myślę, że z regulaminem powinniśmy się wstrzymać, aż nie będziemy znali pełnej liczby uczestników. I jest parę dylematów:ddemon pisze:1. Liga trwa od 1 lutego do 31 marca w między czasie mają zostać rozegrane wszystkie spotkania
2. Każdy z każdym mecz i rewanż
3. Ligę gramy na boisku big 2x5 minut ze zmianą stron
4. Każda drużyna ustala sobie kapitana drużyny który będzie się kontaktował z przedstawicielem drugiej drużyny w celu ustalenia terminu-miejsca spotkania.Może to być na forum,może poprzez PW,gg i bóg wie co
5. Jeśli drużyny umówią się na dane spotkanie a członek zespołu nie przyjdzie czy też zabraknie rezerwowego drużyna przeciwna która będzie w komplecie ma prawo się ubiegać się o walkower(3-0)
6. Każdy przedstawiciel-kapitan drużyny dostanie hasło do terminarz/wyników na strone http://www.haxball.gr/ aby mógł wpisać wynik a w temacie dot. haxballa aby został podany wynik przez obie drużyny(już nie koniecznie przez kapitana drużyny) aby też nie było jakiś wałków że któraś drużyna się nie zgadza z wynikiem...Choć myślę że druga część tego 5 pkt jest zbędna no ale mogą się zdarzyć jakieś nieścisłości
Chyba nie trzeba kolejnego pkt że za zwycięstwo 3 pkt remis 1 a porażka 0?
Terminy wydają mi się odpowiednie bo drużyn będzie mało...Na początek trzeba sprawdzić kto chce wziąść naprawdę udział i zrobić porządną liste...
1. Sens rezerwowych. W poprzednim sezonie były takie osoby jak kaczy, które regularnie stawiały się na mecze, ale nie mogły występować, bo drużyna stawiała na wynik. Czy nie lepiej ograniczyć liczbę osób w drużynie do trzech, by wszyscy mogli pograć? To może być problem dla każdej drużyny z regularną frekwencją.
2. Okienko transferowe. Myślę, że powinno trwać cały sezon. Zdarzają się sytuację, że zawodnik wyjeżdża, nie ma go długi okres czasu. Pamiętam, że toporow grał na zastępstwie w innej drużynie, bo jego się rozpadła. I były problemy.
3. Czas trwania meczu. Lepiej zagrać 2x5 minut czy grać 5 minut z dogrywką do momentu strzelenia pierwszego gola? Bez remisów. Już w tym momencie gramy dogrywki dłuższe niż jeden mecz i nie wiem czy nie lepsza byłaby opcja druga. Jak to wygląda w lidze naszej eksportowej drużyny Niekleje?
4. Tworzenie Barcelon i Realów. Poprzednio robiliśmy drużyny w ciemno, nie znając do końca umiejętności i liga była do pewnego momentu wyrównana. Wtedy się grało najlepiej. Teraz wiadomo, że drużyna z Maćkiem lub fieldim lub Chlopaczkiem będzie miała handicap. Jeśli będą w jednej drużynie, to reszta może sobie pograć najwyżej o drugie miejsce, a to nie buduje dobrej atmosfery i frekwencji. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, bo z kolei komunistyczne zakazy są... komunistyczne. I wszelkie ograniczenia są przeciwko lepszym osobom, których chyba nie należy za to karać.
5. Rygorystyczność walkowerów. Przez ten problem liga upadła. Myślę, że nawet jeśli drużyny umówią się na kompletną datę i któraś z nich nie będzie w stanie wystawić pełnego składu, to nie powinno być walkowera. To się zdarza. Jeśli jakaś drużyna nie rozegra dwóch spotkań w rundzie zostanie skreślona i wówczas po zakończeniu rundy zastaną przyznane walkowery.