Everton (zbiorczy)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post autor: metol » 05 maja 2005, 22:32

LM: FA gasi nadzieje Liverpoolu

Angielski Związek Piłkarski (FA) potwierdził, że tylko zespoły z pierwszych czterech miejsc w Premiership awansują do kolejnej edycji Ligi Mistrzów.

Ta decyzja uderza w Liverpool, który może wygrać Puchar Europy w tym sezonie, ale nie będzie mógł bronić trofeum w przyszłym roku, jeśli ukończy rozgrywki krajowe na piątym miejscu.

Obecnie czwartą pozycję zajmuje Everton, który wyprzedza 'Reds' trzema punktami i ma mecz w zapasie.

Jednak FA zapowiedziała, że będzie lobbować w UEFA za piątym miejscem dla Anglików w Champions League, jeśli drużyna Jerzego Dudka pokona AC Milan w finale LM, 25 maja w Stambule.

UEFA stwierdziła, że obrońca trofeum nie ma automatycznego prawa do gry w następnym rozgrywkach LM. Jednak dodała także, że przepisy mogą ulec zmianie już od sezonu 2006/07.
Mnie to cieszy bo według mnie to by było fair... a nie jakby Liverpool grał w LM (oczywiście jezeli Everton utrzyma 4 miejsce) :wink: Prziecież UEFA jasno określiła, że pierwsze 4 druzyny z Anglii będą grać w LM, a nie koniecznie obrońcy tytułu... Szkoda by mi było Liverpoolu ale cóż... napewno wolałbym by Manchester był 5 a nie "the Reds"...

Wróć do „Anglia”