Ostrzeżenia - komentarze

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 06 maja 2005, 11:05

hrabi pisze: Lol pomyśl o tym ze Smitu sie wtedy ostro nabuzowal ze dostal bana, wiec dla mnie to calkiem normalna sprawa, ze tak napisal, sam bym tak zrobil. Moze powiesz mi ze ty nigdy nie przeklinasz bo to nie kulturalne?? Swoja droga kto tu niby jest wzorem kulturalnego czlowieka moze piwus albo inni moderatorzy?? Juz wole ze Smita brac przyklad, bo walczy o swoje, no ale wkoncu moderator ma zawsze racje, a nawet jesli nie ma to i tak znajdzie byle pretekst zeby WP walnac.
Widzisz tzw afekt, którego notabene stosowania w prawie nie jestem do końca zwolennikiem, nie możę zwalniac od rozumu i kultury - w obojętnie jakiej sprawie czy to tego bana czy innego.
Nie mnie dane jest wskazywać Tobie czy też innym wzory kultury dla jednego wzorem kultury jest / był Jan Nowak- Jeziorański a dla drugiego Michał Wiśniewski. Wzorce wybiera się samemu. Jednak należy pamiętać, że jeśli wchodzi się w jakieś towarzystwo i złamie się zasady tego towarzystwa nalezy liczyć się z konsekwencjami i nie będize tutaj usprawiedliwienia ze tak mnie wychowano czy coś w tym stylu.

Czy ja gdzieś napisałem, że ja nigdy nie przeklinam? Czy gdzieś napisałem, że ja jestem nieomylny i święty? Czy gdzieś napisałem ze jako mod jestem od was lepszy czy coś w tym stylu?
Oczywiście zdarza mi się przeklnąć jednak u mnie jedno przekleństwo wypada na rozdział ksiązki to u co poniektórcyh wypada ono jedno na zdanie a nawet cześciej, że urzyje takie obrazowego porównania. Inna rzecza jest też moment uzycia przekleństw, jezyk pisany jaki tutaj stosujemy ma nieco wyższą rangę mimo wszystko niż potoczny. Dlatego ośmielę sobie stwierdzić, że wobec jezyka pisanego winno się stosowac wyższe wymagania niż do mowy potocznej. Co chyba nie jest jakś wielce kontrowersyjną myślą.

Czytając ostatnią cześć twojego postu można postawić teze, że Smitu i tak zbyt długo przebywał na tym forum skoro już tak mocno zdłła namieszać ludziom w umysłach.

Wróć do „Wracając Do Meritum”