Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2012, 13:35

W zeszłym sezonie grał super i dlatego naprawdę bym go chciał w JUVE. Tyle tylko, że JUVE ma jedno wolne miejsce dla graczy non UE, i albo Marotta sprowadzi jego, albo Caceresa, który też nie ma paszportu unijnego. Gaurin by się bardzo przydał, bo JUVE potrzebuje mocnego zmiennika dla Marchisio i Vidala, a Kolumbijczyk pasuje do taktyki bardzo dobrze. Tyle tylko, że w defensywie na chwilę obecną uraz/pauza kogokolwiek z grona graczy podstawowych by był dużo większym problemem niż w drugiej linii. W pomocy można wystawić wszechstronnych Giaccheriniego czy Pepe, którzy po razie wystąpili w środku właśnie i wypadli bardzo fajnie (obaj strzelili nawet bramkę). W obronie alternatyw choćby solidnych po prostu nie ma, więc tu ktoś przyjść musi.

Inna sprawa, że negocjacje w sprawie Urugwajczyka utknęły w martwym punkcie. Marotta chciał zbić cenę, a Sevilla chce uparcie 10 mln, co już nie jest nazbyt atrakcyjną kwotą za Martina. Tak, wiec teraz Marotta musi podjąć decyzję, czy sprowadzić bardziej potrzebnego Caceresa, bez promocji, czy moim zdaniem lepszego, za fajną kasę, ale nie będącego aż tak palącą (przynajmniej dla mnie) potrzebą.

A no i media piszą też o Nainggolanie, który mnie bardzo intryguje w tym sezonie i Behramim, który też gra fajną piłkę od kiedy rok temu trafił do Violi, tak więc kogo wybierze Marotta jeszcze nie wiadomo.

A jeśli nie Caceres to Bocchetti.

No i właśnie wyczytałem, że Conte włączył Gabriela Appelta Piresa do pierwszej drużyny :D Fajnie, niech obserwuje każdy ruch Pirlo na treningu.

Wróć do „Włochy”