To nie działa tylko w jedną stronę. Guardiola też już zna Mourinho i dostosował ustawienie w defensywie do kontrataków. Wyciągnął w nioski po dwumeczu z Interem, wyciąga też po każdym kolejnym meczu z Realem. Wczoraj szybciutko zmienili sposób rozgrywania ataków prawą stroną jak dwa razy się tam nadziali. To co grał Mourinho przeciwko Barcelonie jeszcze będąc w Interze teraz nie działa, bo Barcelona jest na to przygotowana, inaczej się broni i trzeba czegoś nowego, zaskakującego. Wymyślić łatwo nie jest, zrealizować jeszcze trudniej.MGiggs pisze:Dla mnie Jose zawsze tworzyl mit ze potrafi grac z Barca..niestety teraz zostaje dla mnie wielkim trenerem ktory zostal odarty brutalnie z tego mitu.
W finale CL MU oddał 3 strzały ogółem przy posiadaniu piłki o 2% większym niż Real. Real wczoraj 5 strzałów. W finale Barcelona 20 strzałów, wczoraj 11. Naprawdę myślisz, że gdyby był mecz na OT to te statystyki bardzo by się różniły?Sobie nie wyobrazam oddac na OT 2 celne strzaly i miec ok 25% posiadania pilki .Moim zdaniem Chelsea Jose i Inter na wlasnych stadionach by potrafily wiecej zrobic.