No i właśnie taka dola moderatora...Mod ma interpretować słowa i uznawać czy za nie należy się jakaś kara. Jeśli tak to w jakiej wysokości, aby była współmierna do popełnionego wykroczeniaChlopaczek pisze: W sumie racja tylko ze nigdy nie spotkalem sie z definicja kultury tudziez jej braku.Wiec znowu moderator jest ze tak powiem na gorze he he bo moze dowolnie interpretowac slowa uzytkownika i stanowic czy dana wypowiedz przejawia sie brakiem kultury.
Jeśli w odczuciu ogólnym ktoś przyznaje Ci racje to znaczy, że rzeczywiście tamten ktoś nie ma kultury. Ale to było widać aż nadto...Chlopaczek pisze:A moze mowienie ze ktos nie ma kultury tez jestes przejawem braku kultury?I co wtedy?
Hmmm...W sumie sentencja "nie odzywaj się" nie jest w żaden sposób obraźliwa. Co innego "zamknij się"Chlopaczek pisze:A ja uwazam ze raczej by nie dostal.Juz pare razy powiedziano na tym forum zebym sie nie odzywal albo zamknal.Inna sprawa ze nie przejelem sie takimi uwagami ale skoro checie dawac za takie cos ostrzeznia...
Heh możeChlopaczek pisze:Faktycznie Smitu nie wzial pod uwage ze nie wszyscy maja tyle czasu co on.Moze jednak brak moderatora pokazuje ze ich jest za malo.Wypowiedz Smita a raczej apel albo wolanie pelne rozpaczy "Gdzie sa moderatorzy" doskonale pokazuje jego tesknote do moderatorow.Chec obcowania z nimi i troske o porzadek na forum
Robić można - owszem, ale naprawdę po tych wszystkich tekstach, którymi raczył nas Smitu po swoim powrocie można było stracić cierpliwość. Jednak uważam (to tylko moje zdanie), że jednak Smitu zrobił to zbyt wylewnie...Chlopaczek pisze:Podwazam slusznosc jednego z ostrzezen.Z wypowiedzi jednego z modow wynika ze dostal je za podwazanie kompetencji Piwusa.Ciagle uwazam ze mozna to robic a forma w jakiej to zrobil byla dopuszczalna (chodzi o posta po ktorym dostal to ostrzezenie a nie o caloksztalt)
"A potem się banowali wzajemnie i te bany cofali, aż do końca ich komputerowego żywota"Chlopaczek pisze:Dla mnie mozecie zbanowac cale forum i rozmawiac tylko ze mneJestem pewny ze to by rozwinelo mnie intelektualnie i spowodowalo powstanie mnostwa nowych polaczen neuronowych w mojej glowie
Najważniejszą sprawą powinno być to, że moderator powinien być wzorem. Wiem, że to trywialne, ale prawdziwe. Skoro przykład nie będzie szedł z góry to już nie wiem skąd? Moderator powinien dążyć do tego, aby nikt mu nie mógł nic zarzucić.Chlopaczek pisze:Myslalem raczej o rownosci odnosnie ostrzezen.Skoro uzytkownik dostaje ostrzezenie za wypowiedz danego typu to niech moderatorzy tez dostaja ostrzezenia za posty w podobnym tonie co te za ktore zostal ukarany user.
Moderator z ostrzeżeniem? Jakby to o nim świadczyło? Wiem, że tak właśnie powinno być, ale myśle, że w takiej sytuacji już chyba lepiej by było gdyby zrezygnował...
Myśle, że odpowiedź zawarłem wyżej. Jeśli nie to proszę zgłaszać zażalenia to rozwinę swą myśl...Chlopaczek pisze:Ok ale chyba nie mozna dawac kolejnego ostrzezenia dlatego ze caloksztalt uzytkownika jest nieciekawy.To ma juz zalazki uprzedzen i proby wyeliminowania uzytkownika z forum dlatego ze jest niewygodny dla moderatorow.Wam chodzi o ogolne zachowanie a mi ciagle o to jedno nieszczesne ostrzezenie.
Mam tylko nadzieję, że MY będziemy wiedzieli kiedy zakończyć...Chlopaczek pisze: Dalsza czesc jest nieublagana niczym kolejne odcniki "Mody na sukces" w TVP albo kolejne pomniki Karola Wojtyly w Polsce
Pozdrawiam