Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 26 sty 2012, 23:40

Wilmore - Galliani nie powiedział, że Lopez trafi teraz lub w czerwcu? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.
Dokładnie to "Maxi Lopez trafi do Milanu w czerwcu, jeśli nie teraz."
Strategia Gallianiego wydaje się jasna - trzymamy się polityki "jeden przyjdzie, jeśli jeden odejdzie" - straciliśmy Cassano, to przyjdzie Tevez, jeśli odejdzie Inzaghi, to przyjdzie Maxi. Wydaje mi się, że słowa Gallianiego "Maxi lub Tevez" to jego kolejny blef, zresztą nie pierwszy i nie ostatni - to samo mówił o Ibrahimoviciu i Robinho, że trafi do klubu tylko jeden z nich.

Jeśli trafi do nas Maxi, to będziemy mieć do gry dwóch bramkarzy, trzech lewych obrońców, jednego prawego (i trzech graczy zdolnych do gry tam), czterech środkowych, dwóch defensywnych pomocników, jednego rozgrywającego (może Merkel będzie zdrowy, to dwóch), jednego środkowego, jednego ofensywnego (i Robinho zdolnego tam grać) i trzech napastników. Im dalej, tym gorzej. Maxi Lopez mógłby z miejsca zlikwidować problem ataku i ofensywnego pomocnika (pięciu na trzy pozycje), ale przez co najmniej najbliższy tydzień nie wiem, co zrobimy z pomocą, bo nie zanosi się na to, by Flamini, Gattuso czy Aquilani byli dostępni choćby na mecz z Lazio. Boję się ratowania ustawienia Mesbahem czy Antoninim, jak w sparingach.
A, Nocerino dostał żółtą kartkę i nie zagra w pierwszym meczu z Juventusem.

EDIT: Dobrą wiadomością są słowa Allegriego o Pato, który ma wrócić w sobotę do Milanello. Mam nadzieję, że on przez to rozumie powrót do treningów, nawet lekkich, a nie tylko jakieś badania, choć Mister stwierdził, że jego specyfika tego urazu jest taka, że trzeba stan Pato monitorować na bieżąco.
Boateng ma się też na pewno wykurować na Arsenal.
Wszystko wskazuje na złośliwość losu - na najtrudniejsze mecze (Arsenal, Juventus, Udinese, Napoli, Lazio...) zabraknie nam całej kadry, po czym od początku marca, gdy będziemy znów golić frajerów w lidze, Allegri będzie mógł wybierać z ponad 25 piłkarzy.

Wróć do „Włochy”