Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 27 sty 2012, 21:58

Jedno drugiego nie wyklucza: Galiani powiedział, że uhonorował układ z Maxi Lopezem i ten został graczem Milanu. Układ był taki, że Lopez miał czekać do dzisiaj na decyzję Milanu. Wiedział, że jeśli Tevez przyjdzie, to on do Milanu nie trafi. Wiedział też i to było umową z Galianim, że jesli do dziś Tevez nie przyjdzie, to on trafi zamiast niego do Milanu. Galiani próbował wyciągnąć Teveza, nie udało się, więc potwierdzono Lopeza - zgodnie z umową. Bo de facto mercato trwa jeszcze kilka dni i można było próbować jeszcze Carlosa wyciągnąć, ale widocznie uznano, że albo dziś albo dopiero latem. Chociaż kto ich tam wie...
Tak, w opisie wydarzeń masz rację co do joty - ja temu nie przeczę.
Po prostu podaję, że kolejny raz upadły negocjacje w sprawie Teveza i kolejny raz Galliani rzuca jakąś głupią wymówką na ten temat. :wink: Bo przecież nikt rozsądny nie uwierzy w to, co on chciał nam przekazać - byliśmy blisko porozumienia, ale miałem porozumienie z Maxi Lopezem i zdecydowałem się je honorować. Negocjacje z City upadły przez karę umowną (co do tego jest zgoda we wszystkich mediach jak dotąd), a nie przez jego decyzję o honorowaniu porozumienia z City.
Jeżeli do Maxi Lopeza dodamy pomocnika - Montolivo, Guarina lub jakąś niespodziankę, ale nie w stylu Cardacio to będę zadowolony. Jeżeli przyjdzie tylko Lopez to uważam to za porażkę.
Dokładnie tak.
Tyle że do końca okienka jest - jak na Gallianiego - mnóstwo czasu. Może się okazać, że trafią do nas dwaj piłkarze, a może się okazać, że przyjdzie tylko nowy Viudez. Pewny jestem jednak tego, że ktoś jeszcze przyjdzie.
Wspomnij lato 2010 - na 28 sierpnia wydawało się być totalną porażką.
Jestem w 100% procentach przekonany po wypowiedzi Galliani, że temat Teveza jeszcze powróci.
Lo Monaco stwierdził, że wróci już w ostatnich dniach okienka...
Mam nadzieję, że zamiast marnować energię na kolejne podejście poświęci te fundusze (za ponad 20 milionów nawet w rozłożonych płatnościach na pewno znajdzie się gracz, a teraz nie mamy gotówki, bo transfer Teveza chcieliśmy opłacić z oszczędności na kontraktach, które w lecie wygasną lub zostaną obniżone) na pomocnika. Nie musi to być gracz klasy Teveza, bo takich nie wyrwiemy, ale niech to będzie opcja do pierwszego składu.
Merkel wypadł na 2 m-ce, a Aqua do końca sezonu
Galliani powiedział, że Merkel wypadł na miesiąc (milannews twierdzi, że na dwa, wiem), a plotki o Aquilanim się nie potwierdziły, więc wydaje się, że Alberto wróci w ciągu planowanych dwóch tygodni.

Wróć do „Włochy”