Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 28 sty 2012, 20:28

Przenoszę z tematu Realu:
:?: Nie ma :?: Ile można chcieć za gracza który pół roku nie gra :?:

A co do Sahina, to chętnie widziałbym go w Milanie i mam nadzieję, że zawita do Nas.
Nie widzę szans na transfer i nawet nie chcę o tym dyskutować, chcę jednak coś wyjaśnić:
Milan jest teraz bez grosza - wszystkie pieniądze idą na pensje. Może jakieś parę milionów by się znalazło, ale Sahin jest teraz wart znacznie więcej, pół roku temu przeszedł za parę milionów (nawet taka kwota jest na dzień dzisiejszy poza możliwościami Milanu) przez swoją klauzulę w kontrakcie.
To nie znaczy, że będziemy bez grosza - w lecie szykuje nam się wielka rewolucja w budżecie płacowym i ta kasa pójdzie na wzmocnienia. Rok temu zaoszczędziliśmy koło 20 milionów euro i to wszystko zostało natychmiast zainwestowane, a wszystko wskazuje na to, że teraz zaoszczędzimy jeszcze więcej - dlatego na przykład uważam, że jeśli wygramy znów ligę (czyli powtórzymy zysk z sukcesów sprzed roku), to sytuacja finansowa będzie lepsza niż Interu, który w budżecie płac wielkich oszczędności nie poczyni.
Ze względu na te płace właśnie wszystkie ruchy przeprowadzamy tak, by płacić w lecie lub później - wtedy gotówka się znajdzie. Ściągnięcie kogokolwiek (nie mówię o Sahinie, bo dla mnie to równie wiarygodna opcja jak Guarin, a więc żadna, ale lubię Turka i dlatego zadałem pytanie na jego temat) teraz może być przeprowadzone za grosze, bo takie grosze tylko mamy.

Wróć do „Włochy”