To zależy czego będzie chciał trener tzn. jeżeli dalej mamy grać bez klasycznej '9' to widziałbym kogoś na skrzydło kto robiłby więcej zamieszania niż Villa, który więcej pracuje niż rzeczywiście zagraża bramce rywala. Nie mam na ten moment konkretnego typu i nieprzypadkowo też napisałem, że napastnik to w dalszej kolejności. Dla Villi upatrywałby mniej lub bardziej stopniowe przechodzenie w tryb 'Henka'grzegorzfcb pisze:Jakiego typu napastnika, bo Babel mi ćwieka zabił i już nie wiem jaki typ piłkarza to napastnik
Jak wyżejDr.Football1 pisze:Wlasnie. Dobre pytanie. Mentor wolalbys srodkowego napastnika typu Falcao czy bocznego,cos w stylu Aguero (nazwiska przypadkowe oczywiscie) ?
Chciałbym na bok ataku gościa dobrego indywidualnie, który będzie potrafił nie tylko pograć szeroko, ale i dryblingiem radzić sobie z obrońcami i ścinać w pole karne. Villi brakuje tego dryblingu jak dla mnie.
Tym razem Babel odpowiem bez cytowania bo to bez sensu.
Mógłbyś przynajmniej odpuścić sobie te zdania rzekomo ukazujące punkt widzenia kibiców Barcelony bo to za przeproszeniem jakieś pierdolenie jest. Ktoś pisze, że tylko Barcelona ma takie problemy? Chyba nikt a jeżeli jednak coś przegapiłem to w takim razie proszę o to, aby w dyskusji ze mną ustosunkowywać się do słów moich a nie czyichś.
Wracając do meritum
Mało to razy krytykowałem naszą grę? Mało razy pisałem, że w 3-4-3 obrona radzi sobie średnio a w ofensywie potencjał jest marnowany bo zawodnicy się dublują i sami sobie przeszkadzają? Nie należę do osób, które niepowodzenia Barcelony zrzucają na karb pecha czy w ogóle czynników zewnętrznych jak decyzje arbitra czy wybuchy wulkanów
Akurat Alexis to był dobry zakup, pasuje do nas dobrze, gra coraz lepiej i nie zawodzi tylko tych kontuzji szkoda. Do koncepcji trenera i ustawienia zespołu pasuje bardzo dobrze.Babel pisze:Napisalem, ze moze zamiast 25 milionow za Sancheza trzeba bylo kupic np. innego napastnika za 15 milionow a reszte przeznaczyc na doswiadczonych zmiennikow, tak zeby Busquets, Mascherano czy Cesca grali na swoich naturalnych pozycjach. Nie podwazam umiejetnosci Alexisa tylko zastanawiam sie czy on byl wam az tak niezbedny ze w zasadzie nie zakontarktowaliscie zadnego nowego srodkowego obroncy. Nie intersuje mnie czy ewentualnie inny napastnik bylby bardzo podobnym napastnikiem do Chilijczyka czy nie.
Busquets przestał już być rzucany na różne pozycje. Mascherano u nas lepiej będzie grał na obronie niż na DM-ie i to nie żadna fanaberia. Bardzo dobry transfer. Cesc z kolei nie ma swojej naturalnej pozycji u nas
Ewentualnie mógłbym się zgodzić, że przydałby się porządny środkowy obrońca, aby mieć tę jedną opcję więcej i przy okazji wprowadzić więcej konkurencji co może pomogłoby takiemu Pique.
Jest. Zaznaczasz fragment, który Cię interesuje i klikasz 'Cytuj' pod nickiem autora wypowiedzi.moody90 pisze:ps czemu na tym forum nie ma opcji cytowania selektywnego?