O widzisz można prowokować różnymi brudnymi zagrywkami, ale nie na tle rasowym, bo to jest przegięcie. Ostatnie zdanie jest absurdem, nie trzeba być osobą która na widok czarnych ma pianę na ustach i nie będzie w ich otoczeniu grać i przebywać bo są brudnymi murzynami, żeby być rasistąTo, że Suarez powiedział do Evry tak, a nie inaczej niekoniecznie czyni z niego rasistę. Czy Materazzi rzeczywiście chciał przelecieć siostrę Zizou ? Nie, chciał go tylko sprowokować, Suarez być może nic nie ma do czarnoskórych zawodników, a powiedział co powiedział, by sprowokowac Evre. Tak to sobie tlumaczę, bo przecież jakby był rzeczywiście rasistą to by pewnie nie grał w Ajaxie, czy Liverpoolu, gdzie sami biali nie grali....
Przyczynił się w jaki sposób? Możesz łaskawie wyjaśnić? W taki, że jest czarny i przez to Suarez nie mógł się powstrzymać, zeby z niego poszydzić, że jest czarny? Czy w jaki sposób się przyczynił? Tym, że jeszcze łagodził sprawę mówiac, ze Suarez nie jest raistą?Za to, że przyczynił się do zawieszenia Suareza. Nikt go nie wygwizdał za to, że jest czarny. Możesz mieć pewność. Ty przemilczałeś to, co pisałem na temat kibiców United kpiących z ofiar tragedii na Hillsborough. Nie pasuje do teorii o świętych kibicach United, prawda?
Gadka na poziomie laska została zgwałcona bo akurat wbiła do tego lokalu w miniówce. Jak ubrała miniówke no to cóż mogła się spodziewać, że ktoś ją będzie chciał przelecieć. A to, że zażądała ukarania sprawcy i ten został ukarany, no cóż trzeba ją wybuczeć bo przyczyniła się do ukarania oprawcy. Cyrk.
Mówie o twojej skromnej osobie, bo sugerowałeś to i owo tak jak Liverpool Fottball Club. I teraz się tego nie wypieraj, gadałeś o tym, że nie ma zadnych dowoód poza zeznaniami Evry, po co wspomniałeś o tej akcji na Chelsea? Żeby zasugerować, że Evra już w przeszłośći oskarżał innych o rasizm i może w tym sie lubuje. Gadka jak Palikota, że on tylko pytał czy Lech Kaczyński jest alkoholikiem i że przecież pytać można. Teraz próbujesz się wymigać, że przecież ja nic takiego wprost nie pisałem, pokaż mi cytat gdzie wprost bronię Suareza, odźwiek twoich postów sugestie był jasny, Evra przesadza, Suarez może i tam coś niedobrego zrobił, ale żeby go karać to nie.Kamilku, przecież Suarez go przeprosił. Raz nie wystarczy?
Rzekomych przeprosin Suareza nawet nie skomentuje, bo to jest żenada, co już pokazał wyżej Metol i powoływanie się na to przez Ciebie to kolejny kamyczek do tego co napisałem pare linijek wyżej czyli umniejszania sprawy i wybielania Urugwajczyka.