Prawdę mówiąc po prostu trudno mi zaakceptować to, że nigdy nie dokonałeś takowej sugestii, a chciałeś jedynie 'zweryfikować to, co napisał Walsh'. Zwłaszcza robiąc to w taki sposób jak przed chwilą starałem się pokazać, czyli używając stwierdzenia "(...) to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany". No chyba, że jesteśmy się w stanie zgodzić obiektywnie, że jest to zwykła próba weryfikacji prawdy, nic więcej. Ale dobra, porzućmy wątek, bo nie chcę się już ani pastwić ani kreować się na czegoś w rodzaju, nie wiem, Karmazynowego Demaskatora Kłamstewek.
Zwrot 'Jego Ekcelencjo' naturalnie nie jest niezbędna, ale zakładam że nie jest to zwrot obraźliwy, czy to w naszej kulturze, czy nawet w żadnej innej. Wręcz przeciwnie.
A co do stosunków między kibicami Liverpoolu a Evertonu to zdaje się, że jestem względnie na bieżąco, naturalnie biorąc pod poprawkę fakt, że nie jest dane mi żyć w mieście Liverpool zwanym. , Z tego powodu nie posiadłem całej możliwej wiedzy z tego zakresu, zwłaszcza że nie interesuje mnie to szczególnie. Jednakże, kibicuje Evertonowi znaczną część mojego życia, a to siłą rzeczy niejako zmusza do wyrobienia sobie przeze mnie opinii na temat najbliższych rywali i zaznajomienia się z historią rywalizacji pomiędzy tymi klubami. Również nie rozumiem zarzutów o moją rzekomą nienawiść żywioną do klubu Liverpool Football Club, a tym bardziej nienawiść 'sztuczną', cokolwiek to może znaczyć. Tak więc skąd te zarzuty? I jeśli uważasz, że jest coś w relacjach pomiędzy kibicami obu naszych wspaniałych klubów z Merseyside to byłbym niezwykle rad, gdybyś mi, drogi Daaaamianie, w miarę możliwości przybliżył. Jestem otwarty na wiedzę.
Jeszcze raz pozdrawiam.
EDIT: dokonałem dwóch małych modyfikacji postu, bo po pewne myśli wpadły mi do głowy dopiero po napisaniu postu.