Re: Liverpool (zbiorczy)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 15:45

Czy ja pisałem cokolwiek o rzekomym zniszczeniu przez fanów United tablicy upamiętniającej ofiary tragedii na Hillsborough? Nie.
Kamil pisze:Każdy niemal twój post w tej sprawie, to była próba wybielania sytuacji, a to, że różnice kulturowe, a to, ze słowo negrito nie jest obraźliwie, a to, że Suarez powinien się spokojnie wybronić ala taki post np.
Bo różnice kulturowe mają tu znaczenie. Bo słowo "negrito" może mieć wydźwięk i pozytywny, i negatywny (wklejałem artykuł na temat znaczeń tego słowa). Nie jest ono szczególnie obraźliwe. Zwłaszcza dla mieszkańców Ameryki Południowej. Zresztą dywagacje na temat znaczenie słowa '"negrito" możemy odłożyć na bok. W raporcie FA widnieje słowo "negro", a to już zupełnie inna bajka.
Kamil pisze:Wklejałeś jakieś śmieszne zdjęcia Suareza z jakimiś dzieciakiem (...)
Co z tego? Wyraźnie napisałem, że to zdjęcie nie jest żadnym argumentem mającym przemówić na korzyść Suareza. Mogłeś to dodać.
Kamil pisze:(...) że kara dla Suareza jest słuszna, aczkolwiek za duża.
Że niby dopiero teraz tak napisałem? Chyba powinieneś jeszcze raz przejrzeć te posty.
Kamil pisze:Zresztą zmieniłeś dopiero ton jak przeczytałeś o tym, ze mówił również do Evry, że jest czarnuchem z którymi on nie gada.
Co w tym dziwnego? Przed sporządzeniem raportu przez FA nikt nie wiedział, że Suarez wypowiedział w kierunku Evry takie słowa. Wiadomo był jedynie, że Urugwajczyk obraził Francuza na tle rasistowskim, a media przypuszczały, że padło słowo "negrito". Wybacz, że nie zmieniłem zdania przed publikacją raportu FA.
Kamil pisze:(...) twardych dowód (...)
Widziałeś je?
Kamil pisze:(...) wypadałoby się uderzyć w pierś i powiedzieć, że przesadziłem mocno z tą obroną Luisa.
Swoje podejście do sprawy i tak mocno zmieniłem wraz z wyjściem na światło dzienne raportu FA. Przesadą nie było bronienie Suareza w momencie, kiedy mówiło się, że głównym dowodem mają być zeznania Evry, a powodem całego zamieszania jest użycie słowa "negrito".
Kamil pisze:Munich Song na trybunach The Kop to rzadko słychać?
Tak. Podobnie jak piosenki fanów United na temat tragedii na Hillsborough. Chciałem jedynie pokazać, że fani United to nie są święte istoty.
Kamil pisze:Może w porónaniu np. do takiego Johnsona, mają troche oleju w głowie.
A Johnson czemu nie ma oleju w głowie?

Wróć do „Anglia”