Bo różnice kulturowe mają tu znaczenie. Bo słowo "negrito" może mieć wydźwięk i pozytywny, i negatywny (wklejałem artykuł na temat znaczeń tego słowa). Nie jest ono szczególnie obraźliwe. Zwłaszcza dla mieszkańców Ameryki Południowej. Zresztą dywagacje na temat znaczenie słowa '"negrito" możemy odłożyć na bok. W raporcie FA widnieje słowo "negro", a to już zupełnie inna bajka.Kamil pisze:Każdy niemal twój post w tej sprawie, to była próba wybielania sytuacji, a to, że różnice kulturowe, a to, ze słowo negrito nie jest obraźliwie, a to, że Suarez powinien się spokojnie wybronić ala taki post np.
Co z tego? Wyraźnie napisałem, że to zdjęcie nie jest żadnym argumentem mającym przemówić na korzyść Suareza. Mogłeś to dodać.Kamil pisze:Wklejałeś jakieś śmieszne zdjęcia Suareza z jakimiś dzieciakiem (...)
Że niby dopiero teraz tak napisałem? Chyba powinieneś jeszcze raz przejrzeć te posty.Kamil pisze:(...) że kara dla Suareza jest słuszna, aczkolwiek za duża.
Co w tym dziwnego? Przed sporządzeniem raportu przez FA nikt nie wiedział, że Suarez wypowiedział w kierunku Evry takie słowa. Wiadomo był jedynie, że Urugwajczyk obraził Francuza na tle rasistowskim, a media przypuszczały, że padło słowo "negrito". Wybacz, że nie zmieniłem zdania przed publikacją raportu FA.Kamil pisze:Zresztą zmieniłeś dopiero ton jak przeczytałeś o tym, ze mówił również do Evry, że jest czarnuchem z którymi on nie gada.
Widziałeś je?Kamil pisze:(...) twardych dowód (...)
Swoje podejście do sprawy i tak mocno zmieniłem wraz z wyjściem na światło dzienne raportu FA. Przesadą nie było bronienie Suareza w momencie, kiedy mówiło się, że głównym dowodem mają być zeznania Evry, a powodem całego zamieszania jest użycie słowa "negrito".Kamil pisze:(...) wypadałoby się uderzyć w pierś i powiedzieć, że przesadziłem mocno z tą obroną Luisa.
Tak. Podobnie jak piosenki fanów United na temat tragedii na Hillsborough. Chciałem jedynie pokazać, że fani United to nie są święte istoty.Kamil pisze:Munich Song na trybunach The Kop to rzadko słychać?
A Johnson czemu nie ma oleju w głowie?Kamil pisze:Może w porónaniu np. do takiego Johnsona, mają troche oleju w głowie.