Re: Formula 1

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Formula 1

Post autor: ddemon » 04 lut 2012, 13:40

Hyypia123 pisze: ddemon,majer Co sądzicie o zbliżającym się sezonie?
Przyznam że nie umiem się już go doczekać :jupi: Liczę że ten sezon będzie bardziej wyrównany niż poprzedni i RBR tak mocno nie ucieknie rywalom :) Czy jest to możliwe? Wszystko zależy od Neway'a :D Poprzedni sezon Red Bull wypracował sobie przewagę na starcie i reszta musiała go gonić...Ferrari poprzedni sezon miał ciężki i przez większą cześć mogli przygotować bolid na ten rok tyle tylko że RBR już od połowy zeszłego sezonu miał prawie pewne 2 tytuły i jedyny który non stop gonił był McLaren który miał ogromne straty na począktu sezonu....Jeśli teraz wykorzysta tą mininalną stratę jako miał na zakończenie sezonu i przepracował ten okres dobrze to sądzę że walka o MŚ 2012 zarówno wśród kierowców jak i konstruktorów rozstrzygnie się między McL a RBR :) Ferrari nie dawno zaprezentowało bolid i cóż biorąc regułe ładny=szybki to ten bolid nie wróży Ferdkowi i Felipe sukcesów w sezonie :lol: A szkoda :(
Co do dalszej stawki ciekawi mnie czy to będzie ostatni sezon Schumachera i czy Lotus z Kimim powalczy choćby o jakieś podium :P Mercedes może się włączyć do walki o 3 pozycję z Ferrari ale będzie mu niezmiernie ciężko...
Sauber i Force India będą walczyły jak zwykle o środek stawki i jego głównymi celami to będą regularne punkty
Co do Caterhama z Heikkim mam wrażenie że w tym sezonie będziemy go widzieć w Q2 i to już nie będzie przypadek tylko poprostu znakomita jazda Fina a słaby bolid innych i nie mam tu na myśli Toro Rosso które prędzej czy później się dźwignie(dostanie spóźnione części od RBR :D) a Williams który może być zespołem do bicia gdyż zakontraktowali dwóch zawodników(Maldonado i Senna) którzy oprócz gotówki nie mają nic co pomoże rozwijać bolid...
Na koniec zakończę zdaniem wszystko ale nie Vettel :pray:

Wróć do „Inne sporty”