Szkoda, że nie wyedytowałeś mojego nastepnego posta, a postawileś na wybiórczość. Ja zrobie to za Ciebie:
Chciałeś przypomnieć sobie wersje umów jakie reprezentowałeś. Nie ma problemu. O to one:Ozdobny pisze:Twierdze, że City tutaj dyktuje warunki i to ewentualny nabywca bedzie musiał sie dostosować do ich woli, która glosi o checi pozbycia sie tego delikwenta z ich zespołu w styczniu i to na takich zasadach gwarantujących ostateczne zamkniecie drzwi przed jego ewentualnym oraz bardzo niechcianym powrotem w lecie. Dlatego sprzedaż za 25 mln gwarantujaca transfer w zimie bądż w lecie jest wyjściem zadowalającym City. Żadne prawa do wykupu nie wchodza w gre. Jeżeli go chcecie Galliani musi przytać na te warunki. Tyle ode mnie.
1. 24.11.2011:
Ja też nie wiem...mete pisze:Ponoć Milan miałby go wypożyczyć za 2 mln euro w lecie wykupić za 14 mln płatnych w 3 ratach. Jeżeli to się potwierdzi to ...no sam nie wiem co napisać.
2. 24.11.2011:
To zdanie obala teorie dotyczacą, że City niby sie zgodziło na początku negocjacji na 18 mln euro za Teveza po okresie półrocznego wypożyczenia. Jak widać różnica jest spora. Przeczy to także opiniom, który mówiły, że City nigdy nie domagało sie 25 mln euro. Od 24 do 25 niedaleko.mete pisze:Jeżeli Tevez przyjdzie a wszystko wskazuje na to, że tak (Na razie City chce 4 mln teraz i 24 płatne w 3 ratach a Łysy daje 2 + 16) to będzie to transfer definitywny w stylu Zlatana.
3. 25.11.2011:
Tu z kolei mowa o 20 mln napisana niedlugo po wypowiedzi numer 2.mete pisze:Co do Teveza. Włoskie jak i angielskie media są przekonane, że przechodzi do nas. Maksymalna kwota transferu ma wynieść maksymalnie 20 mln i Tevez chce do nas dołączyć i obniżył swoje wymagania finansowe do 4,5 mln euro za sezon i jakiś procent ze sprzedaży jego koszulek.
4. 22.12.2011:
5. 06.01.2012:mete pisze:Według najnowszych plotek oferta Milanu to 3 miliony za wypożyczenie i możliwość wykupu w czerwcu za około 17-20 mln euro. Początkowo Galliani nie chciał nic płacić za wypożyczenie, ale nie chciał też mieć obowiązku wykupu stąd pewnie zmiana oferty, aby zbliżyć oba kluby do porozumienia.
Moja ulubiona.mete pisze:Nowa oferta Milanu wygląda mniej więcej tak: półroczne wypożyczenie z prawem wykupu, jeżeli Tevez zagra w połowie meczów Milanu po przynajmniej 45 minut. Jeżeli warunki nie zostaną spełnione to po sezonie Tevez znów idzie do Milanu na wypożyczenie i w 2013 już jest obowiązek wykupu.
6. 06.01.2012:
Tu względem tego co pisałeś w grudniu przeczysz sam sobie. Jak tu sie ma to 24 do 17-20 o których pisałeś w wczesniej?mete pisze:Jeszcze raz - Milan w grudniu zaoferował darmowe wypożyczenie z opcją wykupu z lecie za około 20-24 miliony euro. City zgodziło się na darmowe wypożyczenie, kwotę wykupu, ale chcieli, żeby to był obowiązek wykupu. Sprawa się przedłużyła. Wczoraj Łysy przedstawił nową ofertę, która już jest bliższa tego co żądało City. Milan czeka na odpowiedź.
7. 6.01.2012:
Znów zupełnie co innego co pisałeś wcześniej. Tylko wypożyczyc?mete pisze:Milan na początku chciał tylko wypożyczyć Teveza na co City się nie zgodziło. Teraz sytuacja uległa zmianie, bo Galliani zaoferował taką umowę, która gwarantuje City, że się pozbędą Teveza na dobre.
8. 12.01.2012:
20 mln? Już nie 14, 16 i 18?mete pisze:Tak, ale to miało inaczej wyglądać. Wypożyczamy Teveza z opcją wykupy w lecie za około 20 milionów (takie były pierwsze informacje). Jeżeli Tevez się sprawdzi to wykupujemy go i wtedy sprzedajemy jednego z Brazylijczyków. Powód prostu - Tevez, Pato, Cassano, Robinho i Ibra to za dużo ilościowo i finansowo. A sprawa tak się potoczyła, że nie dość, że musielibyśmy zapłacić znacznie więcej za Teveza to zrobić to już teraz i w takim wypadku już teraz trzeba było by opchnąć Pato.
9. 13.01.2012:
Coś dla Wilmore.mete pisze:A Ancelotti powiedział, że PSG i Milan uzgodnili warunki transferu, ale gracz nie chciał iść do PSG.Trzeba postawić sprawę jasno - Tevez na takich jak wczoraj warunkach przyszedłby tylko w wypadku odejścia Pato. Jest jeszcze szansa, że przyjdzie na innych warunkach. Jego agent dziś był w siedzibie Milanu i długo tam siedział z Gallianim. Sprawa nie została zamknięta.
10. 14 01.2012:
Nowa, stara oferta.mete pisze:Co od oferty za Teveza to wg Sky Galliani ma przedstawić nową - 3 mln za wypożyczenie i opcję wykupu za 20. Tevez nadal chce czekać do końca na Milan i nie akceptuje innych ofert.
11. 20.01.2012:
12. 23.01.2012:mete pisze:Coraz więcej wskazuje, że City będzie miało dwie opcje - oddać go na warunkach Gallianiego (tych początkowych) albo zostawić go w klubie. Nie twierdzę, że to zaakceptują, ale mają ciężki orzech do zgryzienia skoro 11 mln od PSG nie przekonało Teveza do przeprowadzki i wystarcza mu 5 w Milanie.
13. ...i ostatnia dotyczaca tych trzekomych 8 baniek jako pewnego zabezpieczenia City przed powrotem Carlosa.mete pisze:Dziwne, bo podobno City zażądało by Milan wyrównał to co zaoferował Inter - wypożyczenie z zobowiązaniem wykupu za 25 mln + bonusy (suma sumarum miało wyjść około 28 mln). Jak Galliani jechał co Manchesteru na negocjacje to City już zaakceptowało ofertę Interu.
W miedzy czasie pisałeś dużo o kolacjach, rozmowach z agentem, kolejnych wyjazdach do Manchesteru i kolejnych rozmowach z agentem. Wiele słow wylałeś, ale jakos nijak przełożyło sie to na rzeczywistość i Twoje marzenie sie nie spełniło a pisałeś o nim 20.01.2012:
Dlatego nie wyżywaj sie na mnie za to, że mam odmienne zdanie w tej sytuacji niż Ty. Wydaje mi sie, że za bardzo go chcialeś i ciezko Ci jest pogodzić sie z sytuacją gdzie Milanu już drugie okienko z rzedu nie stać na klasowe wzmocnienie. Smutne jest to i dla mnie, bo nie pragne nic innego jak silnej wloskiej Serie A. Jeżeli o powyższe ofery chodzi to może tylko ze trzy z nich przewineły sie w angielskich źródłach. Bylo to bodajrze oczekiwanie City oferty o wyskości 25 baniek za transfer badz wypozyczenie go poprzedzajace, a poźniej mówiło sie o 27 mln wzgledem ofert Interu i PSG, po czym wrócono do rozmów z Milanem gdzie nic wielkiego sie nie wydarzyło względem znaczącej zmiany warunków przez Rosonerich.mete pisze:A Teveza coraz bardziej chce w Milanie. Za to jak bardzo chce do nas trafić i odrzuca znacznie lepsze propozycję i mimo nieformalnego porozumienia respektuje je. Razem z Ibrą mogą stworzyć świetny duet.
Dalszego sensu dyskutowania na ten temat nie widzę. Żegnam, ale do środy.