Il Padrino pisze:"Przez te miesiące chciała Cie jakaś włoska drużyna? Wziąłbyś ją pod uwagę?Wilmore pisze:Wiele razy mówił, że nie chce z Włoch odchodzić (a miał w swoim czasie wielomilionowe oferty z Realu na przykład), nie widzę powodu, dla którego miałby zmienić zdanie. Milan wydaje się być całkowicie realną opcją, jeśli tylko Daniele podtrzyma deklaracje o pozostaniu w kraju.
DDR: Tak, kontaktowały się ze mną i włoskie zespoły. Choć to dla mnie zaszczyt, ponieważ to zespoły na poziomie i dobrze się spisujące, zawsze odpowiadałem, że to byłby mój ostatni wybór. Nie ze snobizmu, ale z powodu szacunku. To kwestia tego, w co wierzę. Nie mógłbym zagrać dla innej włoskiej drużyny. Nie pasuje to do mnie."
Tak więc jak to było Wilmore?
Jak to co on na to? Powie, że opierał się na wiarygodnych wypowiedziach zawodnika z przeszłości i nie ma sobie nic do zarzucenia, a następnie rozpocznie kolejną burzę w szklance wody na temat niedorzecznego transferu do Milanu, bo znów znajdzie jakąś pojedynczą wypowiedź zawodnika, potem przytoczy 3 plotki z poważnych źródeł, przeinaczy słowa Gallianiego (który w ostatnich oknach bardziej zajmuje się robieniem iluzji transferów niż ich samych) bo Łysy zawsze kręci i w konsekwencji zawsze można zinterpretować jego słowa jak się komu podoba i BACH wiarygodna informacja: Milan już prawie kupił Hamsika, Fabregasa, De Rossiego, Teveza i Pastore
Panowie jesteście już duzi czas najwyższy się nauczyć, że nie ma co wierzyć w każdą informacje jaką rzucają media. Jeśli by tak miało być właśnie powinienem się zastanawiać, gdzie my w JUVE upchniemy Van Persiego, Higuaina, Joveticia i Giovinco