Re: Siłownia - Kulturystyka

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post autor: MGiggs » 08 lut 2012, 0:51

Musisz zwiekszyc mase, czyli jesc wszystko(bez slodkosci czipsow i wiadomo czego) i cwiczyc.Nie ma innej rady, nie jedzac i nie cwiczac rece dalej bedziesz mial male.Musisz sobie ulozyc trening na kazda partie ciala,napisz co masz to Ci pomoge bo sam kiedys w domu trenowalem.

Z ta 6 to jest tak ze jest swietna dla ludzi o fajnym brzuchu by wzmocnic oraz dla sportowcow bo brzuch jest cholernie wazny( czy to plywanie ,pilka nozna,siatkowka boks) jednak on nie daje efektow jak niektorzy mysla. To sa cwiczenia na rzezbe i w zmocnienie a nie na powiekszenie miesnia.Ja nigdy tego nie bralem na powaznie- mi wystarczyla lawka i odwaznik 10-15 kg ciagniety zza glowy,Tobie polecam mniejsze ciezary ale to cwiczenie doskonale powieksza mase miesni brzucha.Brzuch to takie miejsce gdzie sie gromadzi 1 sadlo,potem sa uda cycki ale 1 jest brzuch, mozna miesc super miesnie ale pod tluszczem.Musisz wziasc pod uwage ze w cyklu w ktorym robisz mase brzuszek zawsze bedzie zalany i to jest normalne- popostu trzeba duzo jesc i duzo cwiczyc- nie ma innej mozliwosci, dopiero po 3-4 miesiacach sie redukuje i robi cykl na rzezbe.

Ja cwicze 2 cyklamie- 4 miesiace masa pare tyg odpoczynku i cwicze 4 miesiace boks na worku i piramidzie :wink: , wtedy doskonale spalam tkanke tluszczowa,wyrabiam przedramiona plus sporo areobow.Silownia obowiazkowa z cwiczeniami na rzezbe plus areoby.Robie tak od 2 lat i jest to czego chce ale sporo czytalem o tym i pytalem na silowni.

I przepraszam za moja sugestie ale przy 185 cm waga 75 to niedowaga i jesli masz faldy na brzuchu to moim zdaniem nie ma woogole mięsni :wink:
Ja przy 180 cm mam 87 kg wagi przy czym mam maly obwod w pasie i ok 15% tluszczu.

Napisz konkretnie co chcesz osiagnac i co masz dokladnie w domu a poradzimy,ja doskonale sobie zdaje sprawe jak wazna jest pomoc kogos co sie zna na tym.Ja sam robilem na początku takie bledy ze szkoda nawet mowic :rozga:

Wróć do „Inne sporty”