Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: jordan20 » 10 lut 2012, 10:13

http://www.mundodeportivo.com/20120209/ ... 40776.html

zubizarreta powiedzial,ze muniesa od nowego sezonu dolaczy na stale do pierwszej druzyny(mimo kontraktu do 2014 r ma klauzule,ze w przypadku braku promocji latem do pierwszej ekipy moze odejsc za darmo-barcelona wolala sie wiec zabezpieczyc)
nie wiem czy to dobra dezyzja-nie rozwinal sie tak dobrze jak sie zapowiadal po szybkim debiucie w 1 druzynie (i jeszcze szybszej ,nieslusznej czerwonej kartce w meczu ligowym-z osasuna ?)
wplyw na to mialy glownie kontuzje,ktore go trapily
po drugie trudno powiedziec jaka jest jego optumalna pozycja-srodek obrony czy jej lewa strona ? najciekawsze,ze od jakiegos miesiaca w drugiej druzynie jest ustawiany jako defensywny pomocnik

awans do pierwszej druzyny otrzymaja rowniez montoya (prawy obronca-jako zmiennik alvesa), bartra (sr. obronca) i dos santos

promocja trzech obroncow mysle,ze definytwnie konczy (co mnie ogromnie cieszy) rozwazania na temat zakupu latem nowego sr. obroncy
po pierwsze ilu jest takich obroncow,ktorzy z miejsca stanowili o jej sile i posiadaliby odpowiednie kwalifikacje-oprocz (najlepszego wg mnie obecnie na swiecie) thiago silvy nie ma lepszych
po drugie kupno nowego obroncy oznaczoloby straszne ograniczenie szans/minut dla mlodych na wystepy (a chyba nie po to sie wlacza ich do 1 druzyny by zasiedlalil trybuny)

pozostaje jeszcze (ewentualna) opcja wzmocnienia lewej obrony (w rezezerwach narazie nikogo ciekawego nie-17-letni grimaldo,bedzie gotowy na promocje najszybciej za 2 lata) - alba lub bale

ja jednak skupilbym sie na kupnie goscia "robiacego roznice" swoja gra-cracka-czyli goscia na boki ataku,ktory odciazy messiego w zdobywaniu bramek,bedzie potrafil wygrac pojedynek 1x1, bedzie kreatywny,szybki- i czy to sie wielu (?) nie podoba czy nie neymar jest najodpowiedniejszym kandydatem

od czasu narodzin potomka uspokoil sie(juz nie focha sie na kolegow ,ze nie daja mu strzelac karnych, nie doprowadza do zwolnienia trenera,nie uczestniczy w bojkach po meczu) a gry w pressingu da sie go nauczyc
dodatkowo sandro zbije cena do jakis 30 mln+ bonusy za gole(ew. zlota pilka) i transakcja dojdzie do skutku (czego bym sobie zyczyl)
facet jest tez twarza nike,wiec na marketingu jego osoba klub tez zarobi (co jest dosyc wazne)

ktos powie,ze jego przyjscie zahamuje rozwoj tello,cuenki czy deulofeu-tyle ,ze wystarczy 5 meczow z ich udzialem by powiedziec ,ze pewnego poziomu (jak pedro) nie przeskocza

to tylko moje luzne przemyslenia i jak ktos ma inne argumenty to chetnie wyslucham

Wróć do „Hiszpania”