Już po obu meczach drużyn w lidze, więc teraz można skupić się na środowym spotkaniu w Lidze Mistrzów, która nareszcie wraca. Tym razem na San Siro zacznie się rywalizacja. Jak prezentuje się sytuacja kadrowa Milanu? Z tego, co czytałem, wiele powrotów na Arsenal ma być (Allegri bodajże tak mówił?) ale chciałbym dowiedzieć się od Was, bo nie czytałem dokładnie i nie wiem na ile wiarygodne te informacje są.
Jeśli chodzi o nas, to na pewno nie zagra Mertesacker, ale wrócił Kieran Gibbs, więc pierwszy raz od lata tak naprawdę będziemy mieli najlepszą obronę składającą się z dwóch nominalnych bocznych obrońców (luksus). Jest jeszcze wcześnie i dopiero we wtorek będzie wiadomo, kto do Włoch jedzie i w ogóle, ale jak miałbym typować jedenastkę to będzie to coś takiego:
-------------Szczęsny--------------
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
-----Ramsey----Song----Arteta-----
Walcott----Van Persie----Chamberlain
Są głosy, że Arszawin powinien zacząć zamiast Walcotta, w sumie to Anglik okropnie grał dzisiaj, ale ciężko powiedzieć, co wymyśli Wenger. Mam nadzieję, że jeśli Arszawin zagra, to właśnie za niego, ale chyba jednak wolę Walcotta.
Ogólnie co do meczu to naprawdę ciężko powiedzieć, co się wydarzy. Obie drużyny w formie bardzo w kratkę ostatnio, czasem świetny mecz czasem kiepsko, obie z problemami zdrowotnymi. Jak najbardziej usatysfakcjonuje mnie bramkowy remis, a nawet po przegranej jedną bramką jeśli strzelimy tam nie będę rozpaczał. Grunt, żeby strzelić tą bramkę na wyjeździe.