Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Post autor: Wilmore » 11 lut 2012, 21:23

Nie będę opowiadał o tym, w jakiej to formie jest Milan, bo jest w złej i nie ma sensu udawać, że jest inaczej, ale dzisiejszy mecz to naprawdę żaden wyznacznik. Na mecz z Arsenalem wróci Van Bommel, który na środku pomocy jest nieoceniony, inna będzie gra Nocerino (dziś był inaczej ustawiony w ataku przez brak Ibry), bardzo możliwe, że zabraknie Seedorfa, a nawet jeśli wyjdzie od pierwszej minuty, to będzie grał z inną motywacją, bo on w LM walczy nawet wtedy, gdy reszta stoi, no i będzie ustawiony na pozycji dużo lepiej mu pasującej.
Dodatkowo wróci chyba dwójka napastników, na pewno wskoczy Ibra do składu, więc możliwy jest powrót Robinho na pozycję ofensywnego pomocnika. Zupełnie się wtedy zmieni dystrybucja piłek na środku pola.

Abbiati (oby był Amelia) - Abate, Mexes (Nesta), Silva, Antonini (Mesbah? Zambrotta? Nikt mnie nie zaskoczy, byle nie wszedł Zambrotta, bo on nie da rady szybkościowo) - Van Bommel, Nocerino, Emanuelson (Seedorf? Ambrosini?) - Robinho (Seedorf? Emanuelson? Boateng?) - Ibrahimović, Pato (Robinho? El Shaarawy?)
Opcji jest sporo, bo jeszcze na ławce będzie Maxi Lopez z szansą wejścia w drugiej połowie. Zespół jest bez formy, Allegri nie radzi sobie w "dużych" meczach taktycznie i będziemy znów uzależnieni od Ibrahimovicia, ale wreszcie będzie z czego wybierać na kilku pozycjach. Czasem to wybór między kiłą a syfem, ale zawsze to jakiś wybór. Max nie grał jeszcze na poważnie dwumeczu w LM w sytuacji, gdy miał z czego wybierać, więc nie mam pojęcia, na kogo postawi, jakie wybierze ustawienie. Ja bym wpuścił do pomocy Emanuelsona z zadaniem dublowania krycia na lewoskrzydłowym Arsenalu, ale tam jest kilka opcji możliwych. Najlepsze ustawienie pomocy na obecną chwilę się ze sobą gryzie, bo Nocerino i Seedorf grają dobrze tylko na lewej stronie.

Wróć do „Puchary Europejskie”