no to mozesz sobie go odbierac doslownie, przypowiesci biblijne tez. juz pisalem:MGiggs pisze:Kowal pisze doslownie - jesli Real wygra 10 razy z rzedu Lige a Barca 5 innych pucharow(w tym puchar weszlo ) to bedzie wbiebowziety.Wiec pytam czy liga jest tak malo wazna jesli Kowal pisze takie zbdury? Sam napisales ze się z Kowalem zgadzasz, widze ze kolejny uzytkownik ktory sie ze soba zgadza i nie zgadza.
naprawde musze wszystko tak lopatologicznie wyjasniac? napisalem, ze zazwyczaj przesadza i ma taki troche frustracki styl wypowiedzi, jak np. z tym wniebowzieciem, ale ma w tym tekscie SPORO racji. mam na mysli glownie fragment o podejsciu to meczu z osasuna i ogolna teze, ze wygranie (obronienie) ligi mistrzow i pucharu hiszpanii calkowicie zrekompensuje przegrana ligemoody90 pisze:wiadomo, kowal przesadnie rozgarniety nie jest, lubi sie ponapinac, ale akurat w tym tekscie ma sporo racji i sie z nim zgadzam.
i znowu musze sie powtarzac. real gra swietny sezon, zgoda, AZ tak swietnego jeszcze nie gral, ale gral zblizone, w poprzednich sezonach tez potrafil zdobyc ponad 90 punktow, albo nawet dluzej walczyc o mistrzostwo, niz mourinho w zeszlym sezonie. ale mimo wszystko to w barcelonie bedzie widac kilkunastopunktowa roznice na koniec sezonu w porownaniu do poprzednich sezonow. in minus oczywiscieMGiggs pisze:Zarzuciles mi brak umiejetnosci czytania tekstu i jestem przywyczajonym na tym forum na taki argument ktory latwo idzie obalic, Real Fan pokazuje ze w tym sezonie Real statystycznie miazdzy a TY chcesz pokazac ze Reale z innych lat tez tak samo miazdzyly.Wszystko by zmniejszyc zaslugi Realu w tym sezonie,oni nic nie mogą wygrać bo sa lepsi tylko ze Barca odpuszcza.
z odpuszczaniem kolejny raz wciskasz mi slowa, ktorych nie powiedzialem. barca do tej pory nie odpuszczala, grala na ile pozwalala im forma/sytuacja kadrowa, na ile ich pep potrafil zmotywowac. w obecnej sytuacji liga jest moim zdaniem przegrana, ale z drugiej strony druzyna ma obowiazek walczyc poki sa matematyczne szanse na mistrzostwo, takze tu trudno mi powiedziec jak bedzie wygladalo podejscie do kolejnych meczow
raz do roku to wiesz...co innego, gdyby was tlukli prawie zawsze i wszedzie, niezaleznie od skladu i rozgrywek w ostatnich paru latach. mam nadzieje, ze rozumiesz aluzje? wtedy by wychodzilo na to, ze rzeczywiscie sa od was lepsi, a lige przegrywaja na innych stadionach. no, fajnie sie pisalo, ale na dzis starczy, ide spacMGiggs pisze:Newclastle z MU wygralo 3-0 i zremisowalo 1-1 wiec od nas sa lepsi a lige przegrywaja na innych stadionach?