Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Post autor: Magnum » 15 lut 2012, 5:16

Kadra Arsenalu na mecz:
Wojciech Szczesny
Lukasz Fabianski
Thierry Henry
Robin van Persie
Yossi Benayoun
Andrey Arshavin
Theo Walcott
Aaron Ramsey
Tomas Rosicky
Alex Song
Mikel Arteta
Alex Oxlade-Chamberlain
Laurent Koscielny
Francis Coquelin
Thomas Vermaelen
Johan Djourou
Kieran Gibbs
Bacary Sagna

2 napastników tylko, więć jeśli się Robin połamie na początku meczu to będzie tylko Thierry. :P Wenger w ogóle dziwne rzeczy odwala, najpierw dla oficjalnej w wywiadzie rano mówi, że Gibbs jest gotowy i że na obronę będzie chciał wystawić "naturalne rozwiązanie" żeby Vermaelen wrócił na stopera, a teraz dziennikarze z Mediolanu mówią, że Wenger na konferencji mówił że Djourou zastąpi Mertesackera. :| Nic nie wiadomo.

Wenger też mówił, że w LM bardzo ważne jest doświadczenie. Mam nadzieję, że to oznacza Rosicky'ego zamiast Ramseya a nie Arszawina zamiast Chamberlaina.

Może będzie ws. Djourou/Gibbsa coś jaśniej jak oficjalna wrzuci wideo całe i artykuły o tym ale póki co tyle wiemy. Osobiśćie wydaje mi się, że Wenger po prostu gra sobie w gierki psychologiczne z Allegrim :lol:

Tak czy inaczej, obronę wolę w zestawieniu Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs. Belg nie gra wyśmienicie na lewej obronie, a na stoperze jest świetny, więc może nawet za Gibbsa pokryć jakby Anglikowi coś nie wyszło. Djourou w tym sezonie gra klapę i mimo tego, że nie grał dużo na stoperze, to wtedy, kiedy grał, było źle. Dlatego mam jednak nadzieję, że wyjdzie Anglik.

Tak w ogóle to gramy w żółtych strojach. Moje ulubione, pierwszy raz w tym sezonie (te wyjazdówki z poprzedniego). Są świetne :smoke:

Jeszcze jedna, mała sprawa. Ja osobiście dałbym zacząć.. Henry'emu. 34 lata ma, nie jest taki stary, pokazał z Sunderlandem, że biegać potrafi :P ostatni mecz w barwach Arsenalu. Doświadczenie. Klasa sama w sobite. Bardzo bym chciał, żeby rozpoczął mecz. Poradziłby sobie, jestem pewien.

Wróć do „Puchary Europejskie”