Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: 1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Post autor: (L)oczkerson » 16 lut 2012, 0:26

Po tym meczu najbardziej mnie zastanawia co jest przyczyną tak naiwnej, prostej gry Arsenalu w obronie. To, że nie są orłami w obronie to wie każdy, ale zwykle nie robią tak dziecinnie prostych błędów. Przynajmniej nie w ostatnim czasie. A tu kompromitacja za kompromitacją i to Sagna oraz Vermaelen, których uważam za graczy na poziomie. Że rywal mocniejszy niż zwykle ciężko mi napisać, bo jednak w lidze to co potrafi pokazać Man Utd, Spursi czy City to jest obłędny poziom. Większa taktyczna świadomość Milanu? Pewnie po części. Słabszy dzień? Cholera wie, ale defensywa Arsenalu grała fatalnie.

A Milan dzisiaj/wczoraj to nowa jakość. Od paru miesięcy nie widziałem tego zespołu tak dobrze grającego. A Robinho zagrał pewnie najlepszy mecz w Milanie. Taka skuteczność :shock: Naprawdę nie wiem co w niego wstąpiło, ale w nagrodę słowem się nie odezwę w najbliższych spotkaniach gdzie nie będzie w stanie trafić do prawie pustej bramki.

Gratki dla Milanu. Naprawdę sporą radochę mi zafundowali "wasi" gracze panowie :beer:

Wróć do „Puchary Europejskie”