Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:37

Mylisz się. Milan bez względu na sytuację kadrową zagra w schemacie 4-3-1-2, tak więc bez względu na 11 Milanu Conte grając 3-5-2 osiągnie przewagę w tych elementach o których pisałem. Jeden pomocnik więcej, dodatkowy środkowy obrońca do krycia napastników itp.
Podobnie jak kwestia pressingu, gdzie JUVE jest zespołem bardziej predysponowanym do uwolnienia się od niego dzięki głęboko ustawionemu Pirlo. Milan bez względu na kadę na pozycji najbardziej cofniętego pomocnika nie będzie miał kreatora. To są dwa argumenty, które wysunąłem w swoim pierwszym poście do którego się nie odniosłeś. Co twoim zdaniem ma do czynienia tu podstawowa 11 Milanu. Tak czy siak Milan zagra 4-3-1-2 i nie będzie miał cofniętego rozgrywającego, dzięki czemu JUVE ma przewagę we wspomnianych elementach.
No tak, zapomniałem, z kim rozmawiam.
Gdyby każdy patrzył na taktykę na Twój sposób, to przeciwko 4-3-1-2 (bardzo, bardzo umowne ustawienie w odniesieniu do Milanu, ale wiedziałbyś to, gdybyś oglądał jego mecze) każdy i zawsze grałby 3-5-2. Albo i poddawał mecze walkowerem, bo po co się męczyć, skoro rywal i tak będzie miał przewagę.
Takie proste, prostackie, spojrzenie na taktykę świetnie się komponuje z Twoim wcześniejszym lekceważeniem wielu czynników, które zmuszały Milan do złej gry.
Więcej o tym, jak zagra Milan, będzie wiadomo, gdy do treningów na całego wrócą kolejni gracze i będą jakieś powody by myśleć, że ten czy inny będzie w stanie zagrać 60 lub 90 minut.

Wróć do „Włochy”