Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 19 lut 2012, 23:55

Czy ja wiem, czy utrudni, jeśli Milan w fazie defensywnej będzie miał trzech środkowych obrońców?
I jak na to, że Juventus gra trójką w obronie, wpłynie fakt, że Milan może zagrać w ofensywie trójką z przodu plus wysunięty rozgrywający, lub z dwójką podwieszonych skrzydłowych ze snajperem lub w klasycznym dla 4-3-1-2 ustawieniem ataku?
Patrzysz cholernie banalnie na to, co się dzieje na boisku. Tymczasem wszystkie taktyki mają swoje wady i zalety i żadna, a już na pewno nie 3-5-2 (4-3-1-2 z właściwymi wykonawcami, których Milan na wielu pozycjach nie ma, uważam za taktykę o wiele lepszą) nie jest bezbłędna.
Jeśli Allegri wyciągnie wnioski z niektórych błędów Juventusu, a tych było wystarczająco wiele (choć, na nieszczęście Milanu, nie wszystkie wykorzystane), to te 3-5-2 może się posypać. Arsenal miał nas stłamsić skrzydłami w środę, nie wiem, czy słyszałeś.
Na pewno jednak, z uwagi na to, że to jest Milan grający na San Siro, przede wszystkim Allegri zastanowi się, jak ma zagrać Milan, a później dopiero, jak zneutralizować Juventus. Ja nie mam wątpliwości, że Milan grający na poziomie ze środy Juventus pokona, bo ma po prostu lepszych piłkarzy (jeśli Aquilani z Ibrą będą do dyspozycji jednak). Dopóki nie będę wiedział, kogo mniej-więcej będzie można wystawić w sobotę, dopóty dyskusja o ustawieniu Milanu będzie jałowa.
A już na pewno będzie jałowa na poziomie "3-5-2 daje pomocnika, więc wasze 4-3-1-2 jest do niczego".

Wróć do „Włochy”