Oj zebyś tego nie odszczekał w sobote. Jeszcze tydzień do meczu a Ty juz zgadujesz zwycięsce. Prawda jest taka, że w moim odczuciu Milan nie ma czym zaskoczyć Juventusu w najblizszym starciu. Zagracie tak jak z Arsenalem, ale obecne Juve nie da tak dupy w obronie jak Wasz przedostatni rywal. W dodtalku zmierzycie się z zespołem zgranym i dobrze ułożonym taktycznie, który nie pozwoli Wam przez pressing zdominować środka pola tak jak to było w CL. W dodtaku jest wielce prawdopodobne, że walkę w tym obszarze boiska przegracie. W dodatku majac na uwadze dwa ostatnie mecze Juve posiada pewną przewagę mentalną. Niemniej jednak jestem świadom słabości Juve w ataku i w wykorzystywaniu sytuacji oraz w posiadaniau wyrwy w obronie w postaci Bonnuciego, który dobre wystepy przeplata słabymi. Z drugiej jednak stronny nie ma co gdybać i przez szcunek dla rywala trzeba powiedzieć, że w najbliższym meczu nie ma faworyta a wynik może paść każdy, bo oba zespoły argumety do osiągniecia dobrego wyniku mają.Wilmore pisze: Ja nie mam wątpliwości, że Milan grający na poziomie ze środy Juventus pokona, bo ma po prostu lepszych piłkarzy (jeśli Aquilani z Ibrą będą do dyspozycji jednak).