Re: FMy

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: FMy

Post autor: Sensitive » 21 lut 2012, 0:20

Ja gram obecnie 3 sezon włoskim Lecce. Niestety w 1 sezonie spadek do Serie B. Na zapleczu pierwszej ligi zarząd nie oczekiwał od razu awansu ode mnie. Pomyślałem co jest grane? Zero ambicji klubu? W sumie takimi zawodnikami co dysponowałem sam chyba nie myślałem o awansie. Tak też się stało (7 miejsce). W trakcie sezonu przejął mnie nowy właściciel (były prezes Padovy, który sprzedał klub jakimś miliarderom z Irlandii Płn.) Z początku myślałem fajnie, może coś zrzuci na letnie transfery. Jednak co miesiąc od pory przejęcie klubu przez nowego prezesa, klub odnosił co raz to większe straty. Na końcu sezonu, klub wisiał praktycznie na bankructwie. W okienku transferowym musiałem pozbyć się praktycznie wszystkich piłkarzy, którzy zarabiali nie małe pieniądze (Giacomazzi, Piatti, Brivio itd.) W wakacje jedynie szukałem zawodników wolnych na rynku. W sierpniu nie wierzyłem, że cokolwiek ugram w lidze. Pomyślałem, że miejsce w pierwszej 10 będzie moim sukcesem. Jednak piłkarze od początku sezonu robili mi co różne niespodzianki.Obecnie wszedłem w kolejny nowy rok. Na początku stycznia zajmuję 3 miejsce, z którego bardzo się cieszę :D . No i wreszcie zaczął się chyba spłacać mój pierwszy transfer: Matias Veciono (Urugwaj). Chłopak po prostu wymiatał w rundzie jesiennej. Jednak jeżeli dalej klub będzie miał straty, przy odpowiedniej ofercie będę chyba zmuszony go sprzedać :| ... Jednak do końca sezonu jeszcze kawał drogi i wszystko może się zdarzyć. Nie pokoi mnie Padova, która wręcz przerasta jak PSG w Ligue 1 inne kluby w kwestii finansów. W tamtym sezonie była bardzo blisko awansu, jednak uznała wyższość w barażach Pescarze. Im bliżej końca tym bardziej liczę na awans. Awans do Serie A napewno poprawił by finanse klubu. Jednak, czy mam skład na pierwszą ligę ? Trochę w to jeszcze wątpię ....

Wróć do „Hyde Park”