Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post autor: Kesz » 26 lut 2012, 19:44

Ehh, żeby tak Smuda miał głowę na karku i umiał odpowiednio oprzeć grę kadry na zawodnikach z Dortmundu... Znając życie, to potencjał tych zawodników będzie inaczej się prezentował pod okiem Smudy - od dawna Polska nie miała tak dobrego napastnika z przodu, tak kreatywnego i skutecznego zarazem, nie było dawno takiego bocznego obrońcy jak Piszczek, od dawna liderem kadry jest Błaszczykowski - do tego nie tak jak Krzynówek np. przed mundialem w Niemczech, był sadzany na ławce, teraz, dzięki kontuzji Gotze, Błaszczykowski ma szansę pokazać się trenerowi, prawdopodobnie to nic nie da gdy wróci Gotze i Niemiecki talent z powrotem wygryzie Błaszczykowskiego, ale nie zmienia to faktu, że Polak ma okazję się pokazać co ważne zarówno dla trenera Smudy jak i przyszłych pracodawców Kuby. Lewandowski wydaje się, że ma mocną pozycję w klubie, zwłaszcza, że po sezonie pewnie odejdzie Barrios, wówczas Lewy był by zdecydowanym numerem jeden w talii trenera Dortmundu, tyle, że mówi się o transferze Lewandowskiego i wcale się tego tak do końca nie wyklucza, o czym wspomina agent Roberta, że są oferty a kilka z nich jest poważnie rozważana, z tego co wiem, to Liverpool jest mocno zmotywowany do pozyskania Lewego - Ale moim zdaniem, Robert nie powinien zmieniać klubu, zwłaszcza, że gra u mistrza Niemiec i jak sam się wypowiedział, gdy okazało się, że interesuje się nim Bayern, stwierdził - "Co mnie interesuje zainteresowanie Bayernu ? Gram u aktualnego mistrza Niemiec a gdzie jest Bayern ?" - Kto by pomyślał, że kiedykolwiek Polski piłkarz publicznie obnaży Bayern Monachium i ich zapędy na jego pozyskanie.
Dzisiejsze dwie bramki Lewandowskiego, do tego postawa Kuby i Piszczka - ehh, jestem za tym by Jurgen Klopp poprowadził kadrę Polski :wink:

Wróć do „Niemcy”