Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Kesz » 26 lut 2012, 20:06

Dla mnie, to Wisła powinna się ostro przebudować, połowę tego zagranicznego szrotu wywalić na zbity ryj a poszukać ambitnych Polaków - swego czasu potrafili wykopać takiego Błaszczykowskiego z 3 ligi, taką politykę w Wiśle chcę widzieć, aby inwestowali w zdolnych Polskich graczy, teraz będzie to trudne, bo wiązało by się ze sporym wydatkiem... Do tego z całym szacunkiem do Moskala, ale znaleźć lepszego trenera, w Poznaniu mówi się, że Bakero ma być zastąpiony przez Michniewicza lub Probierza, ostatnio jest jakaś dziwna moda na zatrudnianie trenerów z byłych piłkarzy, Świerczewski czy Hajto, ich umiejętności trenerskie są raczej wątpliwe, ale jedno może wyjść na dobre, bo tacy jak oni będą propagowali nowoczesny, ofensywny futbol - Jeśli ściąganie kolejnego zagranicznego trenera ma się wiązać z kolejnym zaciągiem piłkarzy z zagranicy, to jestem zdecydowanie przeciwny - Chyba, że będą to inwestycje takie jak w Legii, gdzie ściąga się konkretnych graczy jak Ljuboja, Radovic czy Lechu Poznań - Rudniev Stilic, Arboleda, Tonev - Ale nie przeciętni gracze pokroju Chaveza, Lameya, Genkova, Diaza, jedyny udany transfer to Melikson, na początku też wierzyłem, że Kirm będzie ważnym punktem zespołu Białej Gwiazdy...
Wisła powinna zacząć długofalowy proces przebudowy zespołu, stopniowy a nie gwałtowny, zacząć od zmiany trenera a następnie wyprzedaży zbędnych zawodników jacy nie dają jakości zespołowi a zatrudnić zawodników jacy tą jakość dadzą - mówię tu przede wszystkim o Polakach ale także o zagranicznych graczach, jednak konkretnych - ostatnio słyszałem spekulacje, że na testach w Legii przebywał Matsui, świetny technik i bardzo dobry piłkarz, nie wiem co zadecydowało, że ostatecznie do Legii nie trafił, może sprawa jeszcze została przełożona, ale jest to zawodnik, jaki by być może był godnym następcą Radovicia - Cieszy fakt, że Legia szuka wśród takich zawodników a nie wykopuje jakiś kopaczy ze Słowacji czy innego Hondurasu, dobrym przykładem jest zakup Nacho Novo - dobrze znanego z Rangers - Polityka Legii, to inwestycja w Polską młodzież oraz zatrudnianie solidnych zawodników z zagranicy, jacy faktycznie mogą wnieść coś więcej do zespołu, niż Ci nasi Krajowi gracze, bo Ljuboja, Novo, Radovic to naprawdę uznani zawodnicy i iść w tą stronę, ściągać w miarę znane nazwiska, aby Polscy młodzi zawodnicy mieli się od kogo uczyć i przy kim rozwijać, jednocześnie ogrywać tą naszą młodzież - Może to bolesne dla kibiców Wisły, że daje im Legie za wzór, ale tak się składa, że Legia rośnie w siłę a Wisła dopiero zaczyna być w dołku, bo tych piłkarzy co mają, szybko nie wymienią - moim zdaniem Biała Gwiazda będzie przez jakiś czas zwykłym ligowym średniakiem, chociaż nasza liga jest nieprzewidywalna i nie trzeba mieć kozackiego składu i Mourinho na ławce by powalczyć o tytuł o czym świadczy postawa Śląska Wrocław czy Podbeskidzia Bielsko Biała - Jednak trzeba dokonać jakiś zmian, bo Wisła Kraków zostanie w tyle.

Wróć do „Polska”