@ 1,79
Volleyball Chellenge Cup Men - 17:00
Lokomotiv Kharkiv(-8,5points)-AZS Politechnika Warszawa 1
Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie z tego spotkania jest właśnie powyższy handicap punktowy. Handi po takich spadkach kursów na gospodarzy nie ma sensu grac bo są teraz w granicach 1,35. Co do spotkania to zmierzą się rewelacją rosyjskiej Superligi, czyli ukraiński zespół Lokomotiv Kharkiv i nasza Politechnika. Pierwsze spotkanie przed tygodnie zakończyło się wynikiem 3-1 dla polskiej drużyny. Nie wiem jak do tego doszło, bo powinno być tam 3-0 w druga stronę ponieważ Ukraińcy zarówno w pierwszym jak i w trzecim secie prowadzili już bodajże +7 w decydującej fazie seta rozprężając się w końcówkach. Efekt był jaki był. Należy wspomnieć, że drużyna z Ukrainy w weekend dokonała czegoś niemożliwego jak byśmy patrzyli na ten wynik przed sezonem i awansowała do ćwierćfinału ligi rosyjskiej w 1,8 pokonując mocny zespół Fakiela. Warszawa wygrała 3-2 z zespołem AZSu Częstochowa. Mecz był ciężki i długi i z pewnością trochę sił zawodników kosztował. Jednak nie stawiam na zmęczenie naszej ekipy, a raczej na siłę ich przeciwników. Kharkiv po awansie do ćwierćfinału ligi rosyjskiej może już zagrać tam bez żadnych obciążeń psychicznych ponieważ i tak zrobili już dożo więcej niż by się od nich oczekiwało. Teraz wygranie pucharu challenge jest także możliwe i sądzę, ze dzisiaj od początku będą oni skupieni na boisku. Po wyeliminowaniu Warszawa szansa na finał bardzo duża bo ani zespół Tomis Constanta ani także izraelskie Maccabi Haifa raczej swoja siłą nie powalają.
Lokomotiv Kharkiv-AZS Politechnika Warszawa
113-114