Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post autor: Wilmore » 01 mar 2012, 21:17

Mnie Szczęsny nie zachwyca, ale nie chciałem go w ten sposób skrytykować. Jest bardzo dobry, ale wiele zyskuje wiekiem, nie byłoby takich oczekiwań (źle napisałem, nie byłby tak oceniany) względem niego, gdyby tak grał w wieku 30 lat. Wiadomo, będzie lepszy, wiele lepszy, ale nie biorę tego pod uwagę oceniając jego obecny poziom.
De Sanctis, Frey są znakomici. Inna półka po prostu, tak jak Słoweniec czy Buffon. Na Marchettiego może wpływać moja osobista sympatia, bo on pokazywał nieprzeciętny talent, a w tym roku w Lazio nie popełnia raczej większych błędów.
Zeszłoroczny Abbiati to był najlepszy bramkarz Serie A. W tym sezonie jest tak sobie, bo raz broni super, później łapie uraz i wrzuca sobie kompromitujące bramki.
Ale wiem, że Szczęsny i Boruc dużo tutaj zyskują paszportem.

O połowie ligi pisałem w kontekście tego, że jak weźmiesz te nazwiska do kupy, to Ci wyjdzie 7 bramkarzy na 20 ekip, no, 19 bez Boruca. Czyli prawie połowa ligi. :wink: Chodziło mi o to, żeby ktoś nie wziął tego za krytykę Boruca, bo on gra bardzo dobrze, ale inni po prostu jeszcze lepiej.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 21:21 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”