Re: Cracovia Kraków

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Cracovia Kraków

Post autor: DDK » 02 mar 2012, 0:41

Wiadomo, ze skoro jesteś kibicem takiego a nie innego klubu to bardziej Ci się bedzie podobał stadion swojego klubu niż najwiekszego wroga. Dla mnie, i wielu innych wasz stadion wygląda jak galeria. Stadion Wisły to stadion. W środku jest ok, ma swoje wady, ale przynajmniej wygląda jak stadion. Nie wiem jak działają stewardzi bo na moim sektorze praktycznie ich nie ma. Toalety są normalnie oznaczone, jak dla Ciebie to jest wielki problem to Twoja sprawa. Jedyny minus na Wiśle to pleksi które dzielą młyn i sektor naprzeciwko.

Bez wątpienia jest to najpiękniejszy polski stadion-bo w końcu gra na nim najlepsza polska drużyna.
:roftl3:

Z tego co pamiętam to nie napisałem, że kibic jednego klubu jest gorszy od drugiego.
Ale śmieszy mnie jedno-Wisła była klubem komunistycznym-milicyjnym, uwikłanym w krzewienie właszy ludowej.
Wchodzę ostatnio na stronę Wisły i czytam relację, że kibice Wisły krzyczą ,,precz z komuną"....Hehe, to już szczyt obłudy.
Przecież całe lata było to Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe, zaplecze ORMO, ZOMO, Milicji obywatelskiej a tu nagle taka wolta? No dziwne to bardzo.

Jak już wspomniałem-każdy kibicuje komu chce i ma do tego pełne prawo, tym niemniej warto znać trochę historii klubu ktoremu się kibicuje a Wisła ma haniebną historię. Nie chę mi się rozpisywać dłuższej i wklejać zdjęć pokazujących WIślacką historię.Obrazek
Więc tak, po kolei: Wisła byla GTSem i to nie podlega żadnemu sprzeciwowi. Ale jeśli dla Ciebie krzyczenie "precz z komuną" jest szczytem obłudy to ok. Jeśli masz zamiar wypowiadać się o historii to najpierw pasuje się z nią zaznajomić. Kibice Wisły byli przeciwko GTSowi. Na wielu meczach to pokazywali, jednak w czasach cenzury różnie się to kończyło. Nie wierzysz w to? Przeczytaj o barwach Wisły. Jakie barwy ma Wisła? Czerwono-biało-niebieskie czy niebiesko-biało-czerwone? Te pierwszy uznawał GTS, te drugie kibice i do teraz takie uznają (kiedyś byla nawet przyśpiewka: "niebiesko-biało-czerwoni...") Odwrócili oni swoje święte barwy na znak protestu przeciwko rządzącym. Zawsze potępiali komune i ludzi którzy wtedy rządzili klubem. Dalej nie wierzysz? Koszulki z tego sezonu:
http://tinypic.pl/s5hlcfw7j97x
Do tego oprawa: http://www.kibice.net/images/ostatnie_w ... andard.jpg
Ale nie, Ty miej dalej swoje zdanie, że Cracovia jest najlepsza, ma najładniejszy stadion, a Wisła to komunistyczny klub z wiesniackim stadionem i taką samą liczbą kibiców. I powiesz jeszcze że czytasz Wybiórczą :)

Owszem Wisła byla klubem milicyjnym ale kibice zawsze byli temu przeciwni. A Wisła to nie działacze, piłkarze czy koszykarki. Wisła to przedewszystkim kibice.

Wróć do „Polska”