Byli przeciwni komunie ale kibicowali gwardyjskiemu klubowi.
Strażnicy w Oświęcimiu byli przeciwni Holocaustowi ale takie były czasy, że musieli to robić.
Absurd.
Wisła była zawsze antypolska, Prezesi GTS Wisły:

Nie chcę mi się wklejać wszytskich towarzyszy, stalinowców, ludzi którzy jeszcze za czasów MBP mordowali w katowniach żolnierzy AK-wczoraj był dzień żołnierzy wyklętych.
Więc o Wiśle zamilczmy w te dni.
Ostatni prezes

Do 1990 roku Wisła była najbardziej prokomunistycznym i antypolksim klubem.
A teraz nagle wolta i precz z komuną na stadionie...
To jest szczyt obłudy...
Rozumiem St PAuli Hamburg-zawsze konunistyczny i anarchistyczny klub, Che Geveara na sztandarach i to szanuje, szczerość, wierność własnym poglądom-a nie prześladowania Polaków, katownie UB i nagle przefarbowali się na antykomunistów.
Tu nie ma o czym dyskutować-kibice Wisły nie popierali tego, że kibicują konuistycznym zbrodniarzom? To czemu kibicowali?
Ja nie popieram wojny w Syrii ale jutro jadę pozabijać trochę powstańców antyrządowych...Każdy kto ma choć trochę rozumu potrafił zdać sobie sprawę czym była Wisła i ludzie z nią związani-walczący z niepodległościowym podziemiem i naturalnym odruchem każdego patrioty było odwrócenie się od gwardzistów a nie gadanie, ze my jesteśmy przeciwni Ub ale na mecze chodzimy i wspieramy reżimowy klub.
Sprawa jest oczywista i nie ma o czym dyskutować.
Pozdrawiam.