Re: Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Gry...

Post autor: Kesz » 09 mar 2012, 12:33

W RE strzelanie było uzależnione od ruchu właśnie w odniesieniu do tych pierwszych części jakie sobie chwalisz (całkiem słusznie), to akurat było bardzo dobre i akurat niezbyt mi się podoba ta zmiana, do tego dochodzi ten fakt o dbania o amunicję, bo w tej grze chyba jak w żadnej innej, jest ona na wagę złota i trzeba umiejętnie celować w łeb zombiaków aby przypadkiem nie dopuścić do sytuacji, że będziemy wegetować na polu walki.
Jak wolisz zabugowanego Dead Island, gdzie wszystko schodzi się do tego, aby wykonywać zadania w stylu znajdź i przynieś oraz zabijać hordy zombie które jak wspomniałem, potrafią się zaklinować między różnymi przedmiotami - twoja wola.

Dla mnie RE 5 nie był taki zły, chociaż jak wspomniałem, ta gra znacząco różni się od pierwszych części. Tutaj, takim ostatnim survival horrorem jaki warto polecić, to jest Dead Space - to jest gra jakiej oczekiwałem po nowy Aliens vs Predator - Świetna sprawa, przy jedynce spędziłem masę czasu, również przechodząc całość na różnych poziomach trudności, z marszu później premierę miała część druga - tutaj niestety podobny problem jak w RE się pojawił, mianowicie, pojawiło się za dużo akcji, zrobił się z tego shooter który już tak nie przerażał i nie powodował gęsiej skórki - chociaż momenty miał... Mimo wszystko też przeszedłem z przyjemnością.

Wróć do „Hyde Park”