Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 12 mar 2012, 19:32

Dla mnie sprawa była od razu jasna w sobotę o czym pisałem po meczu. Gdyby nie zostało coś dogadane to Fergie by gościa tak od razu nie rzucił na boisku tuż po golu na 2-0 i bezpiecznym wyniku. Przecież na ławce był choćby Tom, który potrzebuje gry, po kontuzji, a wszedł poźniej i to na skrzydło. Jak już pisałem cieszy mnie bardzo, że chłopak zostanie u nas.

Tak jak już wspominałem wobec takiej sytuacji i jeśli Scholes zdecyduje się jeszcze pograć rok nie sądzę byśmy sprowadzali jakiegoś kreatywnego środkowego pomocnika, no chyba, że jak napisał Red jakby do wyciągnięcia był Luka to bym nie pogardził. Pożegnać się należy z Andersonem i chyba już każdy niemal to przyznaje. Wobec tego mielibyśmy w środku Giggsa, Scholesa, Pogbe, Cleverley'a i Carricka. Fergie obserwował Hazarda, ale myślę, że jeśli by go sprowadzono to raczej na lewe skrzydełko np. w miejsce Parka. Chyba, że byśmy myśleli przejść na grę na stałe trójką w środku pola taki środek pomocy Carrick, Pogba, Tom to byłoby coś, lub np. ewentualnie Hazard. Ale nie wydaje mi się, patrząc na przywiązanie Fergiego do gry dwoma napastnikami no i mamy 4 klasowych. Chyba, że z Bułgarem przedłużamy kontrakt, żeby tylko coś jeszcze na nim zarobić w lecie.

Priorytetem wydaje się być w tej chwilii zastępca Carricka i tak sobie pomyślałem wobec tego co dziś powiedział trener Reenes, że może M'Vila za niego? Środek pola Pogba-M'Vila też by fajno wyglądał. Ale chyba nigdzie nie widziałem informacji łączących nas z Yannem.

Cóż trochę wybiegam w przyszłość, gdyż w tej chwili walczymy o majstra, ale nie ukrywam, że pasjonuje mnie myśl o następnych sezonach patrząc na naszych chłopaków jak Tom, Pogba, Welbeck i myśląc o tym jak to będzie wyglądało. Nie dziwię się Fergiemu i jego słowom, że go właśnie myśl o tych chłopakach ich przyszłości i przyszłości tego zespołu napędza go nadal do pracy i ani myśli o emeryturze :)

Wróć do „Anglia”