To wszystko tylko nasze zachcianki ale ja jestem we frakcji, która marzy o Modricu. To zawodnik, który na lata mógłby nam zapewnić spokój w środku i idealnie pasujący do naszego stylu gry. Takie brakujące ogniwo. Mówi się, że jego transfer jest nierealny. Z jednej strony tak, z drugiej nie. Przyszłość Harrego na WHL jest niejasna, nowy trener może się przyczynić zarówno do zatrzymania Chorwata jak i oddania go do innego klubu. Bardzo istotną kwestią jest także to gdzie skończy Tottenham w tabeli. Jeszcze niedawno wydawało się, że top3 mają pewne a w tym momencie wydaje się kwestią czasu kiedy wyprzedzi ich Arsenal i pytanie czy Chelsea wreszcie się obudzi i będzie w stanie wyrzucić Koguty z miejsca premiowanego grą w LM. Wówczas transfer Modrica moim zdaniem będzie możliwy do zrealizowania. Kolejny sezon poza LM, być może zmiana trenera to może być za dużo zarówno dla Chorwata jak i dla Levy'ego. Myślę, że 40 mln mogłoby wtedy załatwić sprawę o ile Modric nie wystrzeli z kosmiczną formą podczas Euro albo nie uprze się jak w lecie, że transfer tylko do Chelsea.
Sneijder co prawda zalicza słabiutki sezon w Interze i nie zanosi się aby dłużej został w Mediolanie, jego cena powinna pójść znacząco w dół ale nie zapominajmy, że przed nami Euro i głupotą byłoby go sprzedawać przed mistrzostwami gdzie może zostać potencjalną gwiazdą a co się z tym wiąże jego cena może znowu znacząco podskoczyć. Z Wesem jest też ten problem, że oprócz aklimatyzacji w nowej lidze, jego podatności na kontuzje doszłoby jeszcze przystosowanie do stylu gry Utd.
Wiele faktycznie zależy od decyzji Scholesa (i Pogby - wciąż nie ma oficjalnego potwierdzenia) ale wątpię aby Ferguson kupił dwóch środkowych pomocników w jednym oknie. Nie wyobrażam tego sobie. Rudy obstawiam, że zostanie na następny rok. Skoro Giggs przedłużył kontrakt a Paul sam przyszedł do Fergiego bo brakowało mu gry to wątpię aby pół roku sprawiło, że znowu powiesi buty na kołku, podejrzewam, że obaj jeszcze w przyszłym sezonie pokopią. Od kilku lat domagano się aby Szkot zainwestował w następcę Scholesa i nie doczekaliśmy się. IMO prędzej Ferguson zrobi z Jonesa DMFa niż zainwestuje w dwóch środkowych pomocników. Jak już to obstawiam, że trafi do tej formacji jeden zawodnik i ciężko mi przewidzieć czy to będzie gość typowo od czarnej roboty w stylu Tiote albo wspomnianego M'villi czy też ktoś bardziej kreatywny jak wspomniany Modric. albo Sneijder. A są jeszcze przecież tacy gracze jak Javi Martinez czy np. Kwadwo Asamoah z Udinese, o którym dziś donoszą media i którego pewnie by chciało większość włoskich potentatów. Tych nazwisk będzie pojawiało się coraz więcej i plotek będzie całe mnóstwo. Liczę jednak, że nawet biorąc pod uwagę to, że ten sezon był przeznaczony na zgrywanie składu to Fergusona zabolało to co wydarzyło się w LM i odpowiednio zareaguje na rynku transferowym bo City i Chelsea niezależnie od końcowych rozstrzygnięć w lidze oszczędzać na pewno nie będą i z każdym rokiem będzie trudniej o wygranie PL.
Co do Hazarda. Jeśli Kamil myślisz o ustawieniu środka np. Carrick - Hazard to zapomnij. Eden to zawodnik o innej charakterystyce, zbliżonej bardziej do Younga, którego można albo ustawić na skrzydle albo podwiesić za napastnikiem. Nie wyobrażam sobie aby można go było przekwalifikować tak, żeby spełniał zadania powierzone środkowym pomocnikom w United. Grając na skrzydle potrafi świetnie pracować w defensywie ale to atak jest jego domeną i tam pokazuje swój naprawdę wielki talent. Jak dla mnie świetny zawodnik do 4-3-3 na lewą stronę, w 4-4-2 na boku też spokojnie powinien dać radę, ewentualnie myślę, że mógłby też fajnie wyglądać w 3-osobowym środku pola jako ofensywny pomocnik. Akurat zakładając, że przychodziłby jako skrzydłowy to na jego pozycję mamy 3 naprawdę świetnych graczy ale jestem tak wielkim zwolennikiem talentu Belga, że bez względu na okoliczności przywitałbym go z otwartymi ramionami. Dziwnym jest zainteresowanie z naszej strony jego osobą bo ma to taki sens jakby pojawiło się z naszej strony zainteresowanie Higuainem kiedy w ataku mamy Roo, Dannego, Hernandeza i Berbę ale ja w przypadku Edena byłbym ostatni do narzekań. Gracz IMO stworzony do gry w Anglii i jeśli zostanie dobrze poprowadzony to stać go na to żeby stać się największą gwiazdą PL.