Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: Kamil232 » 14 mar 2012, 12:47

Kamil232 przeczytałeś dokładnie? Jakie średniaki ligowe z 7 miejsc? Czy tam ktoś napisał, że zespoły z La Liga, czy PL z miejsc LE będą brać udział w LM? Nie, bo chodziłoby tutaj bardziej o rozszerzenie LM dla zespołów z innych krajów. Po prostu nad interpretujesz
Nic tam na ten temat nie piszę, więc nie wiem co dokładniej miałbym niby przeczytać?
No jakoś mi się nie wydaje, żeby np. dla Angielskiej Premier League nadal zostały 4 miejsce. Jaki by oni mieli cel żeby się zgadzać na tą reformę, skoro i tak teraz mają te 4 miejsca+3 dodatkowe do LE, którymi np. obsadzają Puchary krajowe, i po reformie mieli by stracić te 3 dodatkowe? Świetny interes :lol:
Wydaje mi się, że z najlepszych lig by rozszerzono jeszcze o 1-2 zespoły, który by się kwalifikowały do tych rozgrywek. I po co taka banda średniaków jak np. Liverpool Football Club? Jak można by wówczas nazwać elitarnymi te rozgrywki? Stewart Downing ma tyle wspólnego z elitą ile Janusz Palikot z przyzwoitością. No litości panowie, naprawdę chcecie coś takiego oglądać? Jeszcze nie dawno czytałem tu utyskiwania, że właściwie to dobrze, że Wisła nie awansowała do LM bo by się tylko kompromitowali i to byłby policzek dla tych rozgrywek, że tacy słabi piłkarze w niej grają. No to niemniejszym byłby udział w Lidze Mistrzów graczy pokroju Andy 35 milionów funtów :roftl3: Carrolla czy Stewarta 20 milionów funtów :roftl3: Downinga.

Wróć do „Puchary Europejskie”