Nic tam na ten temat nie piszę, więc nie wiem co dokładniej miałbym niby przeczytać?Kamil232 przeczytałeś dokładnie? Jakie średniaki ligowe z 7 miejsc? Czy tam ktoś napisał, że zespoły z La Liga, czy PL z miejsc LE będą brać udział w LM? Nie, bo chodziłoby tutaj bardziej o rozszerzenie LM dla zespołów z innych krajów. Po prostu nad interpretujesz
No jakoś mi się nie wydaje, żeby np. dla Angielskiej Premier League nadal zostały 4 miejsce. Jaki by oni mieli cel żeby się zgadzać na tą reformę, skoro i tak teraz mają te 4 miejsca+3 dodatkowe do LE, którymi np. obsadzają Puchary krajowe, i po reformie mieli by stracić te 3 dodatkowe? Świetny interes
Wydaje mi się, że z najlepszych lig by rozszerzono jeszcze o 1-2 zespoły, który by się kwalifikowały do tych rozgrywek. I po co taka banda średniaków jak np. Liverpool Football Club? Jak można by wówczas nazwać elitarnymi te rozgrywki? Stewart Downing ma tyle wspólnego z elitą ile Janusz Palikot z przyzwoitością. No litości panowie, naprawdę chcecie coś takiego oglądać? Jeszcze nie dawno czytałem tu utyskiwania, że właściwie to dobrze, że Wisła nie awansowała do LM bo by się tylko kompromitowali i to byłby policzek dla tych rozgrywek, że tacy słabi piłkarze w niej grają. No to niemniejszym byłby udział w Lidze Mistrzów graczy pokroju Andy 35 milionów funtów