Re: Formula 1

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Formula 1

Post autor: ddemon » 17 mar 2012, 9:19

Cóż za kwalifikacje !! :jupi: Warto było czekać ponad 3 miesiące - szykuje się ciekawy sezon 8)

To co przewidywałem ja i większość McLaren w formie i to w jakiej :roll: ...3 Grosjean ale tu może odgrywać charakterystyka toru w ostatnich 2 latach 2 razy na podium(Kubica i Pietrov) ale nic nie ujmąjąc Francuz pojechał świetnie co pokazuje tylko że Raikkonen zawiódł - odpadnięcie w Q3 nie najlepiej świadczy...
Mercedes mocny widać że ten Kanał F im pomaga ale nadal nie wiadomo jak tempo wyścigowe jak u wszystkich zespołów więc może być jeszcze ciekawie
Red Bull daleko 5-6 pozycja jeszcze można zrozumieć ale 0,7 sekundy na pewno boli - mnie cieszy :D
Klęska Ferrari ;( Alonso przez swój błąd mógł spokojnie być w Q3 ale to co robi Massa to jest śmiech na sali :rotfl4: Powoli się zastanawiam czy jest sens aby Kubica tam się pchał :P choć wiadomo że jego miłość Ferrari jest tak silna że raczej Massa tylko czeka aż jak Robert powie wsiadam do bolidu aby sam się nie kompromitował :lol:
Stawka niezwykle się wyrównała Toro Rosso,Sauber a kierowcy jak Hulkunberg i nawet Maldonado zdominowali swoich patnerów o 1 sekundę :brawo:
Widać że brak dyfuzura mocno odczuł Red Bull bolidy są bardziej nadsterowne - także Schumacher to dla mnie jutrzejszy czarny koń tego wyścigu...Wiadomo jak pierwszy zakręt jest ważny na tym torze zawsze się na nim coś dzieje :twisted: Czy zwycięzca tego wyścigu będzie MŚ zobaczymy 0,4-0,7 sekundy nie łatwo odrobić ale pamiętajmy że lepiej jest gonić niż uciekać :P Pierwszy kwal za nami a jutro oczekuje ciekawego wyścigu dzięki twardej walce o pozycje :)
Gdybym miał obstawić i coś przewidzieć
1 Hamilton mimo że marnuje opony 2 Button 3 Vettel(kolizja Schumiego z Grosjeanem) 4 Rosberg 5 Vettel 6 Alonso 7 Schumacher 8 Ricciardo
Ale pierwszy wyścig zawsze ciężko wytypować :P

Wróć do „Inne sporty”