Moderatorzy - ocena pracy

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 10 maja 2005, 21:37

Baqu pisze:acha czyli was interesuje tylko czy ktoś bluzga na kogoś na forum publicznym ? czyli nie zwazacie na to czy ktos konkretnie bluzga czy nie tylko na publiczny aspekt bluzgi ?

jezeli mąż bedzie bił zonę na klatce to zareagujesz, ale jezeli juz w swoim domu to nie, tak mam to rozumieć ?
za słownikiem języka polskiego PWN

Kod: Zaznacz cały

prywatność ż V, DCMs. ~ści, blm
«życie, sprawy prywatne, osobiste; poczucie bezpieczeństwa we własnym domu; prawo do życia intymnego, chronionego przed ingerencją obcych»
zwłaszcza znamienne wydaje mi sie zdanie "chronionego przed ingerencją obcych". My moderatorzy czy też admini karząc za treści wiadomości prywatnych naruszalibyśmy prywatność.

Co do porównania z biciem kobiety. Kodeks Prawa Karnego oraz Konstytucja RP oparte są na zasadach opracowanych w czasach Locka. Wtedy to stworzona została idea zrzeczenia się części wolności by chronić jej resztę - sam ograniczam aby inni mnie nie krzywdzili ograniczam swoją wolność tak jak zostaje też ograniczona wolność innych.
Nie możemy karać za wiadomości prywatne z kilku względów:
1. nie ma o tym informacji, o potencjalnej kontroli wiadomości prywatnych przy rejestracji
2. nigdy przynajmniej, ja o Tym nic nie wiem, nie doszło do ukarania kogoś za treści wiadomości prywatnych
3. możliwa jest do podważenia autentyczność kopiowanych wiadomości,
4. forum jest powszechne, nie można tego powiedzieć o wiadomościach prywatnych. Można więc postawić teze iż wiadomości prywatne nie są cześcią forum, ergo nie podlegają kontroli moderatorów którzy odpowiadać mają za forum.

Dziękuje za uwagę.

Wróć do „Wracając Do Meritum”